Έκλεψαν ραντάρ ταχύτητας αξίας 30.000 ευρώ κάτω από τη μύτη της Τροχαίας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 08 Απριλίου 2022 16:42 Έκλεψαν ραντάρ ταχύτητας αξίας 30.000 ευρώ κάτω από τη μύτη της Τροχαίας

Όσο οι αστυνομικοί περίμεναν στο όχημά τους, οι δράστες έδρασαν ανενόχλητοι, αφαιρώντας τη φορητή συσκευή ελέγχου ταχύτητας.

Να λύσουν έναν γόρδιο δεσμό καλούνται οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος της πόλης Bard Hersfeld στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Έσσης στη Γερμανία, μιας και έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με ένα πραγματικά αλλόκοτο περιστατικό.

Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι άγνωστοι προχώρησαν στην κλοπή ενός ραντάρ ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομο της περιοχής, και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει καταστεί εφικτός ο εντοπισμός τους από τις αστυνομικές αρχές.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη, 24 Μαρτίου στον αυτοκινητόδρομο B27, όταν μια ομάδα του τμήματος της τροχαίας εξόρμησε στην περιοχή, εγκαθιστώντας σε τμήματα του εν λόγω δρόμου μια φορητή συσκευή ελέγχου ταχύτητας η οποία κοστολογείται περί τα 30.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους, περιμένοντας καρτερικά τον εντοπισμό των οδηγών που δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας, για να ακολουθήσει η βεβαίωση των παραβάσεων.

Αυτό, ωστόσο, που πραγματικά γεννά εύλογες απορίες, είναι το πώς οι αστυνομικοί δεν αντιλήφθηκαν τη δράση αγνώστων, οι οποίοι φαίνεται ότι στάθμευσαν το αυτοκίνητό τους στην άκρη του αυτοκινητοδρόμου και στη συνέχεια αφαίρεσαν ανενόχλητοι το ραντάρ.

Μάλιστα, χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι άνδρες της Τροχαίας ότι το ραντάρ… είχε γίνει καπνός, γεγονός που τους προκάλεσε συναισθήματα ντροπής.

Βρισκόμενοι σε κατάσταση σοκ, οι άνδρες της Τροχαίας γνωστοποίησαν το περιστατικό στους προϊσταμένους τους. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες για τον εντοπισμό των δραστών της κλοπής του ραντάρ αξίας 30.000 ευρώ, ενώ προσφέρει και χρηματική αμοιβή.

Σημειώνεται ότι κατά το παρελθόν έχουν σημειωθεί και άλλα αντίστοιχα περιστατικά, με χαρακτηριστικές κάποιες περιπτώσεις καμένων και κατεστραμμένων ραντάρ ταχύτητας κοντά σε οικιστικές ζώνες.

Πηγή: carandmotor.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση