21χρονος διέλυσε ελληνικές αρχαιότητες $5 εκατ. σε μουσείο επειδή... θύμωσε με την κοπέλα του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022 12:27 21χρονος διέλυσε ελληνικές αρχαιότητες $5 εκατ. σε μουσείο επειδή... θύμωσε με την κοπέλα του

Από το αμόκ του 21χρονου καταστράφηκαν συνολικά τέσσερις ελληνικές αρχαιότητες.

Τεράστιας αξίας καταστροφής προκάλεσε ένας 21χρονος στο Ντάλας του Τέξας στις ΗΠΑ όταν μπούκαρε σε μουσείο και έκανε κομμάτια ελληνικές αρχαιότητες αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ακόμα πιο εξοργιστικό, δε, είναι ότι ο 21χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι προκάλεσε την καταστροφή αυτή επειδή νωρίτερα είχε θυμώσει με την κοπέλα του!

Η εισβολή στο μουσείο Dallas Museum of Art έγινε στις 21:45 το βράδυ της Τετάρτης αφού ο 21χρονος Μπράιαν Χερνάντεζ χρησιμοποίησε μια μεταλλική καρέκλα για να μπει στο κτήριο.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 21χρονος δράστης έσπασε μια προθήκη μέσα στην οποία βρισκόταν ένας ελληνικός αμφορέας του 6π.Χ. αιώνα και ένα άλλο σκεύος που είχε χρονολογηθεί το 450 π.Χ. Από την οργή του Χερνάντεζ δεν γλίτωσαν ένα μπολ του 6 π.Χ. αιώνα και ένα κεραμικό μπουκάλι.

Στην καταστροφική μανία του 21χρονου έβαλε τέλος η ασφάλεια του μουσείου άνδρες της οποίας του πέρασαν χειροπέδες.

Μετά τη σύλληψή του ο 21χρονος κατηγορήθηκε για βανδαλισμό αντικειμένων αξίας μεγαλύτερης των 300.000 δολαρίων αδίκημα που επισείει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ο Χερνάντεζ την Πέμπτη οδηγήθηκε στη φυλακή όπου κρατείται με εγγύηση 100.000 δολαρίων χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν τον έχει αναλάβει κάποιος δικηγόρος.

Πηγή: newsbomb.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση