5.000 δολάρια για το πιο ακριβό burger στον κόσμο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2022 09:30 5.000 δολάρια για το πιο ακριβό burger στον κόσμο

Βοδινό κρέας wagyu, φουά γκρα και τρούφα ανάμεσα στα ακριβοθώρητα συστατικά του.

Πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα άκρως απολαυστικό και πλούσιο burger; Πέντε ευρώ; Δέκα ευρώ; Άντε 15 το πολύ, στην περίπτωση που επιλέγατε κάποιο από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Τι θα λέγατε, όμως, για τα 5.000 δολάρια -με τα οποία σίγουρα μπορείτε να αγοράσετε ένα πολύ καλό ρολόι, φανταστικά κοσμήματα ή ακόμη και ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο;

5.000 δολάρια για το πιο ακριβό burger στον κόσμο

Και αν αυτή η τιμή σας φαίνεται εξωφρενική για ένα burger, είναι η πραγματική τιμή για το πιο ακριβό burger τον κόσμο το οποίο σερβίρεται σε πολυτελές ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες.

Υπάρχουν πολλά υπερπολύτιμα, και υπερτιμημένα θα έλεγε κανείς, burger εκεί έξω, ακόμα και μερικά με τιμές 100 δολαρίων ή και παραπάνω. Το πιο ακριβό burger στη γη, ωστόσο, μπορεί να βρεθεί στο Λας Βέγκας (πού αλλού;), στο εστιατόριο Fleur, που βρίσκεται μέσα στο Mandalay Bay Casino.

Το Fleur διευθύνεται από τον διάσημο Γάλλο σεφ Hubert Keller και τείνει να επικεντρώνει την κουζίνα του σε κλασικές επιλογές γαλλικών μπιστρό, όπως γαλλική κρεμμυδόσουπα, coq au vin και μπριζόλα frites. Και αν και δεν πρόκειται για κάποιο από τα πιο ακριβά εστιατόρια στη γη, ένα χαρακτηριστικό πιάτο του μενού του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, τουλάχιστον όσον αφορά την τιμή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το Fleur Burger 5000.

Από τι αποτελείται το πιο ακριβό burger στον κόσμο

Τι περιέχει λοιπόν το πιο ακριβό burger στον κόσμο; Ένα μπιφτέκι φτιαγμένο από το «υπερπολυτελές» βοδινό κρέας wagyu. Από εκεί και πέρα, η γαστρονομική πολυτέλεια εμπλουτίζεται με τη μορφή μιας πλάκας ψημένου φουά γκρα και άφθονων κομματιών τρούφας –ένα από τα πέντε πιο ακριβά προϊόντα προς κατανάλωση στον κόσμο. Πρόκειται για ένα burger πολυτελείας, σίγουρα, αλλά δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς την τιμή του, αν δεν γνωρίζει τι σερβίρεται μαζί του: ένα μπουκάλι Chateau Petrus του 1995 από το Μπορντό, ένα από τα πιο πολύτιμα (και ακριβά) κρασιά που είναι γνωστά στον άνθρωπο.

Συνολικά, ακόμη και αν λάβετε υπόψη την υψηλή τιμή του κρασιού, η ονομαστική αξία δεν πλησιάζει ούτε κατά διάνοια τα 5.000 δολάρια. Αλλά αν μόλις χτυπήσατε το τζακ ποτ και θέλετε να γιορτάσετε με έναν πολύ παράξενο και πλούσιο τρόπο, λοιπόν, κανείς δεν πρόκειται να σας σταματήσει.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση