Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δεσποινίς ετών 100 ανανέωσε το δίπλωμά της !

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022 16:39 Απίστευτο κι όμως αληθινό: Δεσποινίς ετών 100 ανανέωσε το δίπλωμά της !

Μια 100χρονη κυρία ανανέωσε πρόσφατα το δίπλωμα οδήγησης που διαθέτει, με το γιο της να μένει άναυδος.

Η κ. Candida Uderzo γεννήθηκε το 1922 και ζει στην επαρχία Βιτσέντσα της βορειοδυτικής Ιταλίας. Αυτές τις ημέρες γιόρτασε τα 100 χρόνια της και το μεγαλύτερο δώρο που πήρε ήταν η ανανέωση της άδειας οδήγησης για άλλα δύο χρόνια, όταν θα έχει φτάσει πια τα 102 έτη ζωής.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στα τοπικά μέσα, η κ. Uderzo έχει πάει στη ζωή της μόνο μία φορά στον νοσοκομείο για κήλη. Μάλιστα, εξακολουθεί να κινείται με το αυτοκίνητο ή το ποδήλατο της για να επισκεφτεί την αδερφή της, και όπως φαίνεται δεν μπορεί χωρίς τα μεταφορικά της μέσα. Η κ. Uderzo άρχισε να οδηγεί λίγο μετά τα 50 της, όταν έμεινε χήρα. Από τότε χρησιμοποιεί συχνά το αυτοκίνητό της και κάθε Κυριακή πάει εκδρομή με φίλους της.

Ο γιος της δηλώνει δεν πίστευε στα αυτιά μόλις άκουσε ότι η μητέρα του απέκτησε ανανεωμένη άδεια οδήγησης. Όχι γιατί έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή δεν έχει καλή φυσική κατάσταση η μητέρα του, αλλά γιατί συνήθως σε αυτή την ηλικία έχεις αποφασίσει ήδη ότι πρέπει να σταματήσεις την οδήγηση για να αποφύγεις τα χειρότερα.

Τέλος πάντων, η k. Candida Iderzo θα μπορεί να οδηγεί για δύο ακόμα χρόνια, αποτελώντας παράλληλα και ένα σπάνιο παράδειγμα ανανέωσης διπλώματος σε αυτή την ηλικία.

Πηγή: carandmotor.gr