Ένας πιγκουίνος δυσκολευόταν να περπατήσει και τού έφτιαξαν ανατομικά παπούτσια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 10:35 Ένας πιγκουίνος δυσκολευόταν να περπατήσει και τού έφτιαξαν ανατομικά παπούτσια

Ο Λούκας μπορεί να παίζει και πάλι με τους φίλους του στον ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο

Ένας τετράχρονος πιγκουίνος στο ζωολογικό κήπο του Σαν Ντιέγκο αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα στα πόδια που τον άφησε με κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι πιγκουίνοι του San Diego Zoo Safari Park να τον περιθωριοποιήσουν. 

Μία μόλυνση του προκάλεσε πρήξιμο στα πόδια και δεν μπορούσε να περπατήσει καλά. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου, απευθύνθηκαν τότε στη Thera-Paw, μια εταιρεία με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ που ειδικεύεται σε προστατευτικά υποδήματα για ζώα. 

Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου έβαλαν τον Λούκας να περπατήσει στην άμμο για να πάρουν ένα αποτύπωμα και στη συνέχεια δημιούργησαν καλούπια των ποδιών του. 

Από εκεί και πέρα, η ομάδα της Thera-Paw δημιούργησε ένα ειδικό ζευγάρι ορθοπεδικών υποδημάτων για τον Lucas, φτιαγμένες από νεοπρένιο και καουτσούκ με ενισχυμένους πάτους. Η μαύρη απόχρωση τους μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το φυσικό χρώμα των ποδιών του, ώστε να μην ξεχωρίζει υπερβολικά.
Το σχέδιο ήταν επιτυχές. Οι φύλακες του ζωολογικού κήπου του Σαν Ντιέγκο τού φόρεσαν τις ανατομικές μπότες και ο Λούκας άρχισε αμέσως να περπατά.

Τώρα είναι σε θέση να συμβαδίζει με τους άλλους πιγκουίνους και, το πιο σημαντικό, να συναναστρέφεται μαζί τους. Ο Λούκας έχει ήδη μια φίλη.

Ο ζωολογικός κήπος του Σαν Ντιέγκο είναι ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος στην Καλιφόρνια και ο Λούκας δεν είναι το πρώτο ζώο εκεί που χρειάστηκε βοήθεια για να ξαναπερπατήσει.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Msituni, μια καμηλοπάρδαλη τριών μηνών, εφοδιάστηκε με ειδικά κατασκευασμένους βραχίονες ποδιών για να διορθώσει ένα γενετικό ελάττωμα που είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει.

Τα ειδικά σιδεράκια με το αποτύπωμα της καμηλοπάρδαλης έκαναν τη δουλειά τους και τελικά αφαιρέθηκαν μόλις ήταν ικανή να περπατήσει - και να πηδήξει - μόνη της.

Πηγή: lifo.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση