Νεαρή γυναίκα έχει «αλλεργία στη βαρύτητα» και όλο το 24ωρο είναι στο κρεβάτι

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 14:14 Νεαρή γυναίκα έχει «αλλεργία στη βαρύτητα» και όλο το 24ωρο είναι στο κρεβάτι

Δεν υπάρχει θεραπεία, λέει η ίδια.

«Είμαι αλλεργική στη βαρύτητα. Ακούγεται τρελό αλλά είναι η αλήθεια» αναφέρει η Λίντσι Τζόνσον από τις ΗΠΑ, που μίλησε για τον εφιάλτη που ζει καθημερινά λόγω μιας σπάνιας ασθένειας που την ταλαιπωρεί.

Η 28χρονη Αμερικανίδα πάσχει από σύνδρομο ορθοστατικής ταχυκαρδίας, το οποίο την αποτρέπει από το να στέκεται όρθια για πάνω από τρία λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία της μικρής Χάιντιν Φόουλερ που διαγνώστηκε με το σπάνιο σύνδρομο Σανφιλίπο

«Δεν υπάρχει θεραπεία»

Όπως λέει, «δεν μπορώ να σταθώ για πάνω από ένα τρίλεπτο δίχως να νιώσω άρρωστη ή να λιποθυμήσω. Νιώθω πολύ καλύτερα όταν είμαι ξαπλωμένη. Είμαι όλη μέρα στο κρεβάτι, μέχρι και για 23 ώρες. Ποτέ δεν πίστευα ότι στα 28 μου θα χρειάζομαι καρέκλα στο μπάνιο. Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι, δεν υπάρχει θεραπεία αλλά είμαι ευγνώμων για τον σύζυγό μου».

Τα συμπτώματα

Η νεαρή κοπέλα διαγνώστηκε με το εν λόγω σύνδρομο πριν από επτά χρόνια, όταν εργαζόταν στο πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, με τα πρώτα συμπτώματα να είναι έντονος πόνος στη μέση και τη πλάτη – ενώ στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να έχει εμετούς και συνεχείς λιποθυμίες.

Πλέον, με φαρμακευτική αγωγή, οι λιποθυμίες έχουν περιοριστεί στις τρεις σε ημερήσια βάση, με την Τζόνσον να έχει αποδεσμευτεί από τον στρατό το 2018.

Πηγή: Independent Lifestyle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση