Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτή είναι η πρώτη κλωνοποιημένη λύκαινα - Η παρένθετη μητέρα ήταν ένας σκύλος Μπίγκλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 15:30 Αυτή είναι η πρώτη κλωνοποιημένη λύκαινα - Η παρένθετη μητέρα ήταν ένας σκύλος Μπίγκλ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστήμονες στην Κίνα κλωνοποίησαν τη Μάγια! Η πρώτη κλωνοποιημένη πολική λύκαινα, με την ίδια μέθοδο που έφτιαξαν τη Ντόλι το πρόβατο.

Μετά το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, την Ντόλι, ο κόσμος υποδέχεται και τον πρώτο κλωνοποιημένο λύκο. Η Μάγια είναι η πρώτη πολική λύκαινα που γεννήθηκε με τη μέθοδο της κλωνοποίησης, στο Πεκίνο της Κίνας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ERTNEWS.gr, η κινεζική εταιρεία βιοτεχνολογίας χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο Ντόλς που είχε χρησιμοποιηθεί για την Ντόλι, το πρώτο κλωνοποιημένο πρόβατο, το 1996. Τον ρόλο της "παρένθετης" μητέρας έπαιξε ένας σκύλος, ράτσας Μπιγκλ.

Η κλωνοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση απειλούμενων και σπάνιων ειδών

Ο Χι Τζένγμινγκ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού Εργαστηρίου της Κίνας για τα Ζώα, ανέφερε ότι τα "κύτταρα του λύκου τοποθετήθηκαν στα ωοκύτταρα του σκύλου και αναπαράχθηκαν με τη διαδικασία της κλωνοποίησης". Διευκρίνισε ότι η κλωνοποίηση μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση απειλούμενων και σπάνιων ειδών.

Ο Ζάο Τζιανπίνγκ, αναπληρωτής Διευθυντής του Εργαστηρίου, τόνισε ότι ο νεογέννητος λύκος έχει το ίδιο γονιδίωμα με τον αυθεντικό λύκο, αλλά ο κλωνοποιημένος λύκος δεν έχει ζήσει με άλλους λύκους, παρά μόνο με σκύλους.

Ο κλώνος που δημιουργήθηκε πρόκειται να ζήσει μακριά από την αγέλη του είδους του, ωστόσο σύμφωνα με τους ίδιους η κλωνοποίηση του αρκτικού λύκου συνιστά εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για την προστασία απειλούμενων με εξαφάνιση ειδών.

Δείτε το βίντεο: