Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοί οι σκύλοι έχουν το δικό τους λεωφορείο - Και έχει γίνει viral!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2023 13:06 Αυτοί οι σκύλοι έχουν το δικό τους λεωφορείο - Και έχει γίνει viral!

Παραλαμβάνει σκύλους, για ομαδικές βόλτες.

Κάθε πρωί, ο Αμαρού κάθεται μπροστά από το σπίτι του, στο Σκάγκγουεϊ στην Αλάσκα. Ο σκύλος, που είναι πέντε ετών, περιμένει υπομονετικά το λεωφορείο του. 

Όταν μπαίνει μέσα, κουνώντας την ουρά του, μυρίζει τριγύρω, «χαιρετά» τους τετράποδους φίλους του και πηγαίνει στη θέση του. Ο Αμαρού είναι ένα από τα 40 μέλη γκρουπ που πηγαίνουν- με το λεωφορείο- σε ομαδικές βόλτες τις οποίες οργανώνει η Mo Mountain Mutts. 

Οι φιλόζωοι ίσως έχουν δει ένα από τα πολλά βίντεο που ανεβάζουν στα social media η Μο και ο Λι Τόμπσον, το ζευγάρι που δημιούργησε αυτή την εταιρεία στην Αλάσκα, για την εκπαίδευση σκύλων, αλλά και για τις βόλτες κατοικίδιων. 

Τα βίντεο αυτά έχουν γίνει viral. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως πρόσφατο βίντεο, από την επιβίβαση σκύλων, έχει πάνω από 50 εκατομμύρια views στο TikTok. Η Mo Mountain Mutts έχει περίπου 237.000 followers στο Instagram και 1,3 εκατ. στο TikTok.

@mo_mountain_mutts You guys asked to see the dogs getting on the bus #foryou #dogs #puppybus #alaska original sound - Mo_Mountain_Mutts

«Άρχισα να κάνω αναρτήσεις στα social media για τους πελάτες μας. Κάποια στιγμή, αυτό απογειώθηκε και πλέον το ίντερνετ το έχει ερωτευτεί», λέει η Μο Τόμπσον, αναφερόμενη στο λεωφορείο.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

Αφού μπουν στο αυτοκίνητο, οι σκύλοι κάθονται στη θέση τους, όπως τους έχουν μάθει οι Τόμπσον και το λουρί τους ασφαλίζεται. Οι θέσεις επιλέγονται με βάση παράγοντες όπως η προσωπικότητα του σκύλου, η ηλικία και οι τρόποι του. Τα περισσότερα ζώα πηγαίνουν απευθείας στη δική τους, χωρίς να χρειαστεί να τους το πουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

Στη συνέχεια, οι Τόμπσον τους πηγαίνουν σε κάποιο μέρος, για ομαδική βόλτα, χωρίς λουρί. Για να επιλέξουν τον εκάστοτε προορισμό, λαμβάνουν υπόψη όλες τις παραμέτρους- για παράδειγμα τις καιρικές συνθήκες, ή αν στη συγκεκριμένη ομάδα υπάρχει για παράδειγμα κάποιο κουτάβι. Επίσης, οι Τόμπσον φροντίζουν να έχει εκπαιδευτεί το κάθε ζώο, προκειμένου να είναι ασφαλές να μείνει χωρίς λουρί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

Η τυχαία αρχή 

Όσο απρόσμενη ήταν η επιτυχία που γνωρίζει το λεωφορείο των Τόμπσον στα social media, τόσο τυχαία ήταν και τα γεγονότα που τους έφεραν σε αυτό τον επαγγελματικό δρόμο. 

Αμφότεροι μεγάλωσαν στο Μίσιγκαν και είναι ζευγάρι από το σχολείο. Επισκέφθηκαν την Αλάσκα το 2014, σχεδιάζοντας να περάσουν εκεί το καλοκαίρι, αλλά τελικά επέλεξαν να μείνουν εκεί.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

Περίπου πριν από έξι χρόνια η Μο Τόμπσον εργαζόταν σε εστιατόριο ξενοδοχείου και ο σύζυγός της σε σχολείο. Η 31χρονη και μία συνάδελφός της άρχισαν να βγάζουν η μία βόλτα τον σκύλο της άλλης, ανάλογα με τις βάρδιες της δουλειάς. Τελικά, η Μο Τόμπσον είχε περισσότερο χρόνο, οπότε πήγαινε βόλτα και τους δύο σκύλους. 

Κάπως έτσι άρχισε να κυκλοφορεί στο Σκαγκγουεϊ- όπου ζουν περίπου 2.000 άνθρωποι- η πληροφορία πως η 31χρονη προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες. Κηδεμόνες κατοικίδιων άρχισαν να επικοινωνούν μαζί της και το 2016 αποφάσισε να παραιτηθεί από τη δουλειά της και να αφοσιωθεί σε αυτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mo (@mo_mountain_mutts)

Το 2021 ο σύζυγός της απολύθηκε, όταν έκλεισε το σχολείο όπου εργαζόταν έκλεισε λόγω πανδημίας. Έτσι, άρχισε να συνοδεύει την Μο στις βόλτες με τους σκύλους. Η χρονική στιγμή αποδείχθηκε ιδανική. Στο αποκορύφωμα της πανδημίας, οι άνθρωποι άρχισαν «να υιοθετούν σκύλους σαν τρελοί», εξηγεί η 31χρονη. 

Έτσι, η επιχείρηση άνθισε και τελικά το ζευγάρι αποφάσισε να εγκαταλείψει το βαν που χρησιμοποιούσε και να πάρει λεωφορείο, προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Και κάπως έτσι, έγιναν viral.

Με πληροφορίες από Washington Post