Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεολόγος αποκαλύπτει τι νούμερο...σανδάλι φορούσε ο Χριστός

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023 22:41 Θεολόγος αποκαλύπτει τι νούμερο...σανδάλι φορούσε ο Χριστός

Το μέγεθος των «παπουτσιών» και τις συνήθειες του Ιησού Χριστού αποκάλυψε ένας ειδικός στη Βρετανία.

Το τι ενδυμασία φορούσε ο γιος του Θεού πριν από χιλιάδες χρόνια αποτελεί συχνά θέμα συζήτησης γύρω από τα τραπέζια.. Μπορεί και όχι! Ένας σχετικός με τα θέματα θρησκείας υποστήριξε ότι ο Ιησούς Χριστός πιθανότατα φορούσε υποδήματα παρόμοια με αυτά που βάζουν οι άνθρωποι στα πόδια τους για να πάνε στην παραλία, αλλά το μέγεθος των παπουτσιών του δεν είναι τόσο απλό όσο νομίζουν κάποιοι.

Ο κ. Green, ένας πάστορας που ειδικεύεται στην εκκλησιαστική ιστορία, ανέβηκε στον ιστότοπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora για να απαντήσει στο πανάρχαιο ερώτημα τι νούμερο παπουτσιών είχε ο Ιησούς.

Εξηγώντας ότι τα μεγέθη παπουτσιών όπως τα ξέρουμε σήμερα δεν υπήρχαν όταν ζούσε ο Ιησούς, είπε: «Φορούσε το σωστό μέγεθος».

«Στο αρκετά θερμό μεσογειακό κλίμα, τα παπούτσια ως τέτοια δεν φοριόντουσαν - γι' αυτό και οι ταινίες που διαδραματίζονται στην αρχαία Ρώμη συχνά περιγράφονται ως "έπη με σπαθιά και σανδάλια"». Ο Ιησούς θα φορούσε σανδάλια, και γι' αυτό λέει στους Αποστόλους στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο να μην πάρουν ένα επιπλέον ζευγάρι σανδάλια όταν πηγαίνουν σε αποστολή στα χωριά. Αλλά μην φανταστείτε ένα ζευγάρι σύγχρονα σανδάλια από κατάστημα υποδημάτων, καθώς η βιβλική ελληνική λέξη για το σανδάλι σημαίνει κυριολεκτικά "σανδάλι με δέσιμο» πρόσθεσε.

Συνεχίζει να εξηγεί πως τα σανδάλια στην αρχαιότητα ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια επίπεδη δερμάτινη σόλα, η οποία συγκρατούνταν με δερμάτινα "thongs".

Και όσον αφορά το μέγεθος, ο ειδικός πρόσθεσε ότι ήταν περισσότερο σαν το πώς ψωνίζουμε κάλτσες. «Δεν είναι η μόνη φορά που κάποιος που δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: "Ήταν όπως οι κάλτσες σήμερα, συχνά πωλούνται ως μεγέθη 37 έως 42 ή43 έως 455».

Πηγή: gazzetta.gr