Η απίστευτη ιστορία πίσω από τον λόγο που η Βρετανία αγαπά το τσάι

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 18:46 Η απίστευτη ιστορία πίσω από τον λόγο που η Βρετανία αγαπά το τσάι

Ενώ η Κίνα ήταν αυτή που έφερε το τσάι στον δυτικό πολιτισμό, η Βρετανία φαίνεται να το χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο μέρος του πλανήτη. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί;

Αυτός ο πολιτιστικός εθισμός οφείλεται σε μία γυναίκα από την Πορτογαλία. Το 1662, η Catherine de Braganza παντρεύτηκε τον Βασιλιά της Αγγλίας, Charles II, με τη βοήθεια της προίκας της που περιλάμβανε από μπαχαρικά μέχρι και μπαούλα με λεφτά και χρυσάφι.

Αυτός ο γάμος που στην πραγματικότητα αποτελούσε μια εμπορική συναλλαγή, την έκανε Βασίλισσα της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ιρλανδίας. Όταν μετά από χρόνια ταξίδεψε και πάλι στην πατρίδα της, έφερε μαζί της στην επιστροφή χιλιάδες φύλλα με τσάι σε κιβώτια με την ετικέτα Transporte de Ervas Aromaticas. Για αυτό, και μια θεωρία λέει ότι από κει πήρε το όνομα του το τσάι (TEA).

Μέχρι τότε, μπορούσε κανείς να βρει τσάι στην Αγγλία, αλλά αποκλειστικά για ιατρικούς λόγους. Η Catherine όμως απολάμβανε τη γεύση του για προσωπική χρήση. Έκτοτε, όλες την αντέγραφαν, αφού ό,τι έκανε η βασίλισσα ήταν πρότυπο για τον λαό, ακόμα και οι καθημερινές της συνήθειες.

Ακόμα και σήμερα, ενώ μπορείτε να βρείτε παντού τσάι, αποτελεί αποκλειστικά καθημερινή απόλαυση των Βρετανών!

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Great Big Story

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση