Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιατρικό μυστήριο: Ενας 14χρονος «γεννά» αυγά στην Ινδονησία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018 10:13 Ιατρικό μυστήριο: Ενας 14χρονος «γεννά» αυγά στην Ινδονησία

"Είναι παράδοξο. Τα αυγά κότας δεν είναι δυνατόν να σχηματιστούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και στο πεπτικό σύστημα"

Την άκρη του νήματος για την περίπτωση ενός 14χρονου που γεννά αυγά (!!!) στην Ινδονησία, αναζητούν οι γιατροί της ασιατικής χώρας, οι οποίοι κλήθηκαν έκπληκτοι να αντιμετωπίσουν το μοναδικό και ανεξήγητο αυτό φαινόμενο.

Ο Ακμάλ Ρουσλί μεταφέρθηκε την Τρίτη στο νοσοκομείο με έντονους πόνους στην κοιλιά. Όταν οι γιατροί τον υπέβαλαν σε υπέρηχο, δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Μέσα στην κοιλιά του 14χρονου αγοριού, υπήρχαν δύο... αυγά! Όταν τον ρώτησαν αν τα κατάπιε, ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Οι γιατροί τον πίστεψαν, καθώς τα αυγά ήταν ολόκληρα στην κοιλιά του.

Οι γιατροί αφαίρεσαν με επέμβαση τα δύο αυγά από την κοιλιά του 14χρονου, αλλά έμειναν έκπληκτοι όταν ο πατέρας ενημέρωσε πως κάτι ανάλογο είχε συμβεί πριν από δύο χρόνια, όταν το παιδί, 12 ετών τότε, είχε μεταφερθεί με έντονους πόνους και πρήξιμο στο νοσοκομείο, όπου το ιατρικό προσωπικό διαπίστωσε την ύπαρξη 18 αυγών στην κοιλιά του και στο έντερο. Τα αυγά αφαιρέθηκαν από το παιδί μέσω του πρωκτού και του χορηγήθηκε ειδική αγωγή.

Τότε, ωστόσο, είχε απευθυνθεί σε τοπικό νοσοκομείο και το θέμα δεν έλαβε μεγαλύτερες εκτάσεις. Η δεύτερη επίσκεψη του 14χρονου για να αφαιρέσει τα αυγά από την κοιλιά του, έγινε σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μελετήσουν και να δημοσιοποιήσουν το μοναδικό αυτό φαινόμενο.

Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ που εξέτασαν τον 14χρονο Ακμάλ, δήλωσε ότι «η αρχική μας υποψία ήταν ότι τα αυγά σκοπίμως εισήχθησαν μέσω του πρωκτού στο εσωτερικό του σώματος του παιδιού. Στις εξετάσεις που κάναμε, ωστόσο, δεν διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο. Είναι παράδοξο. Τα αυγά κότας δεν είναι δυνατόν να σχηματιστούν μέσα στο ανθρώπινο σώμα και στο πεπτικό σύστημα».

thetoc.gr