Τεξανή ξύπνησε μετά το χειρουργείο και από τότε μιλά με βρετανική προφορά

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Απριλίου 2018 09:55 Τεξανή ξύπνησε μετά το χειρουργείο και από τότε μιλά με βρετανική προφορά

Όλοι νόμιζαν ότι υποκρινόταν, όμως η περίπτωση της είναι πέρα για πέρα αληθινή. Αμερικανίδα ξύπνησε μετά από χειρουργική επέμβαση και έκτοτε έχει βρετανική προφορά.

Η Lisa Alamia, μητέρα τριών παιδιών, υπεβλήθη σε μία χειρουργική επέμβαση ρουτίνας. Όταν ξύπνησε και έφυγε η επίδραση της αναισθησίας, η νεαρή μητέρα δεν μιλούσε με τον ίδιο τρόπο…

Αν ακούσετε πώς μιλάει τώρα η Lisa, δεν θα πιστέψετε ότι η καταγωγή της είναι από το Τέξας. Γιατί; Γιατί η προφορά της είναι βρετανική! Από τη στιγμή που ξύπνησε μετά την επέμβαση το 2015, η Τεξανή μιλά σαν Βρετανή μέχρι σήμερα.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς γίνεται αυτό και τα παιδιά της θεωρούν ότι υποκρίνεται. Η ίδια όμως δηλώνει ότι η περίπτωσή της είναι πέρα για πέρα αληθινή. «Στην αρχή ήμουν πολύ μπερδεμένη! Δεν ήξερα γιατί μιλάω έτσι… Δεν μπορώ όμως να το αποφύγω!», δηλώνει η ίδια.

Και συμπληρώνει: «Δεν έχω πάει ποτέ Αγγλία. Μία φορά έφυγα εκτός Τέξας και πήγα στο Νέο Μεξικό. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν από πού προέρχεται αυτή η βρετανική προφορά μου!».

Παγκοσμίως, έχουν καταγραφεί 100 περιπτώσεις αλλαγής προφοράς ή γλώσσας μετά από χειρουργικές επεμβάσεις ή μετά από κώμα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: newsit.gr / ABC News

Προσαρμοσμένη αναζήτηση