Ο άτριχος χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 08:30 Ο άτριχος χιμπατζής που πάσχει από αλωπεκία

Αυτός ο χιμπατζής είναι άτριχος σε ολόκληρο το σώμα του επειδή πάσχει από αλωπεκία. Είναι όμως ένας φιλικός... γίγαντας που απολαμβάνει τη στοργή και την αγάπη.

 

Ο Jambo είναι ένας χιμπατζής που γεννήθηκε με αλωπεκία λόγω κληρονομικότητας από τον πατέρα του που αντιμετώπιζε την ίδια νόσο. Ζει στο ζωολογικό πάρκο Twycross Zoo στην Αγγλία και η ιδιαιτερότητα του τον κάνει ξεχωριστό και αγαπητό.

Ο ίδιος είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους άλλους χιμπατζήδες και χαίρεται πάντα να βλέπει παιδιά να τον επισκέπτονται. Είναι άτριχος σε ολόκληρο το σώμα του, όμως χαίρει άκρας υγείας και απολαμβάνει τη φροντίδα και την αγάπη που του προσφέρουν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού πάρκου.

Τι είναι ακριβώς η αλωπεκία; Η αλωπεκία είναι μια απρόβλεπτη καλοήθη νόσο αγνώστου αιτιολογίας στην οποία παρατηρείται η έλλειψη ή και η αραίωση των τριχών της κεφαλής ή και του σώματος λόγω πτώσεως. Παρατηρείται και σε ζώα και σχετίζεται με διάφορους γενετικούς παράγοντες, όπως την κληρονομικότητα, το στρες, τραυματισμούς και εμπύρετα νοσήματα, αυτοάνοσα νοσήματα, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη και άλλα.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή βίντεο: Rumble Viral

newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση