Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρκούδα με τα δύο μικρά της βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 11:12 Αρκούδα με τα δύο μικρά της βρήκε καταφύγιο σε αυλή σπιτιού!

Καταφύγιο στην κατάφυτη αυλή ενός ακατοίκητου σπιτιού στην Δροσοπηγή Φλώρινας βρήκε μια αρκούδα με τα δύο μικρά της. Την παρουσία του ζώου αντιλήφθηκαν οι περίοικοι που ειδοποίησαν αμέσως το δασαρχείο Φλώρινας και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις της περιοχής.

Αμέσως, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών παρουσίας άγριας ζωής σε κατοικημένες περιοχές. Στο σημείο έφθασαν υπάλληλοι του δασαρχείου Φλώρινας, η αστυνομία και ειδικοί επιστήμονες από τον “Αρκτούρο” και την “Καλλιστώ”. Απομακρύνθηκε από το σημείο ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να δει από κοντά τα δύο μικρά αρκουδάκια. Για λόγους ασφαλείας και για να ηρεμήσει η μαμά αρκούδα από το στρες που προκλήθηκε από την παρουσία ανθρώπων, η αστυνομία απέκλεισε την γύρω περιοχή.

«Κυρία» ήρθε, «κυρία» έφυγε…

Μάλιστα, οι αστυνομικοί προσέφεραν και μια θερμική κάμερα προκειμένου οι περιβαλλοντολόγοι να παρακολουθούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας τη θέση της τριμελούς αρκουδο-οικογένειας.

Το πρωί, με τη χρήση ειδικών βεγγαλικών που παράγουν ενοχλητικό κρότο για τα ζώα, η μαμά αρκούδα εγκατέλειψε τη φωλιά που είχε διαμορφώσει στην αυλή του σπιτιού και αφού διέσχισε σχεδόν μεγάλο μέρος του χωριού, χάθηκε στις πλαγιές του όρους Βιτσίου. Από μακροσκοπική παρατήρηση των επιστημόνων φαίνεται ότι η αρκούδα είναι ηλικίας 7-10 ετών και τα μικρά της προέρχονται από φετινή γέννα.

 

 

Η Δροσοπηγή Φλώρινας είναι ένα ορεινό χωριό κτισμένο στις πλαγιές του Βιτσίου. Οι αυλές πολλών ακατοίκητων σπιτιών που είναι γεμάτες με δένδρα από φρούτα εποχής, που προσελκύουν τις πεινασμένες αρκούδες και κυρίως τις μητέρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: newsit.gr