Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραγικός θάνατος φάλαινας - Κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες βάρους 8 κιλών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 09:34 Τραγικός θάνατος φάλαινας - Κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες βάρους 8 κιλών (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Μια φάλαινα-πιλότος πέθανε στα ανοιχτά της νότιας Ταϊλάνδης, καθώς κατάπιε 80 πλαστικές σακούλες.

Οι σακούλες, που ζύγιζαν περίπου 8 κιλά, εμπόδιζαν τη φάλαινα να τραφεί κανονικά, δήλωσε ένας βιολόγος. «Αν έχεις 80 πλαστικές σακούλες στο στομάχι σου, πεθαίνεις», εξήγησε ο Τον Ταμρονγκναουσαβάτ.

Η μικρή, αρσενική φάλαινα- πιλότος εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και χωρίς να είναι σε θέση να κολυμπήσει στο κανάλι Να Ταπ στην επαρχί Σόγνκλα την προηγούμενη Δευτέρα. Περιβαλλοντολόγοι χρησιμοποίησαν βάρκες για να τη βοηθήσουν να παραμείνει στην επιφάνεια και ύψωσαν ένα σκίαστρο για να την προστατεύσουν.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας που κατέβαλαν για να τη σώσουν έκανε εμετό πέντε σακούλες. Οι προσπάθειές τους για να την κρατήσουν ζωντανή απέβησαν μάταιες και η φάλαινα πέθανε τελικά την Παρασκευή.

Πρόσφατη έκθεση προειδοποίησε ότι η ποσότητα των πλαστικών στους ωκεανούς θα τριπλασιαστεί στην επόμενη δεκαετία, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό τους.

Στην Ταϊλάνδη η κατανάλωση πλαστικών σακουλών είναι μεγάλη, γεγονός που ώθησε τον προηγούμενο μήνα την κυβέρνηση της χώρας να ανακοινώσει ότι εξετάζει να επιβάλει φόρο στη χρήση τους.

Κάθε χρόνο στην Ταϊλάνδη εκατοντάδες θαλάσσια ζώα πεθαίνουν εξαιτίας των πλαστικών σακουλών που καταλήγουν στη θάλασσα.