Τι έχουν μέσα στα αποδυτήρια κάποιοι από τους παίκτες του Μουντιάλ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 13:34 Τι έχουν μέσα στα αποδυτήρια κάποιοι από τους παίκτες του Μουντιάλ

Τα γούρια των ποδοσφαιριστών πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο.

Για κάποιους ποδοσφαιριστές η προετοιμασία ενός αγώνα αποτελεί ιεροτελεστία. Υπάρχουν οι προληπτικοί, που ακολουθήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία κάθε φορά πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, άλλοι που προσεύχονται, εκείνοι που πάντα φέρουν πάνω τους ένα αντικείμενο που θεωρούν γούρικο.

Μια συνήθεια ευρέως διαδεδομένη στα αποδυτήρια -όχι μόνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου- είναι οι εξατομικευμένες επικαλαμίδες.

Οι Πορτογάλοι, για παράδειγμα, φορούν επικαλαμίδες με διαφορετικά σχέδια: μια με τη φωτογραφία τους και μια με φωτογραφία της οικογένειάς τους. Ο ηγέτης της ομάδας, Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει στη μια του επικαλαμίδα φωτογραφία με τα παιδιά του.

Περίεργη συνήθεια έχει ο Τόμας Μίλερ, της Γερμανίας, που χρησιμοποιεί επικαλαμίδες που γράφουν «Poldi 10», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει το πόσο του λείπει ο παλιός του συμπαίκτης στη Μπάγερν και την Εθνική, Λούκας Ποντόλσκι.

Ο Λουίς Σουάρες, της Ουρουγουάης, έχει πάντα στα προσωπικά του αντικείμενα μια φωτογραφία με τη γυναίκα του, Σοφία Μπάλμπι, και τα δύο τους παιδιά, που συνοδεύεται από το μήνυμα: «Πάντα μαζί σου, σ' αγαπάμε». Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα χρησιμοποιεί και αυτός εξατομικευμένες επικαλαμίδες οι οποίες είναι καλυμμένες με μικρά φωτογραφικά καρέ από οικογενειακές στιγμές ενώ υπάρχουν και οι λέξεις «Sofi 9» που συνδυάζουν το όνομα της συζύγου του και τον αριθμό με τον οποίο αγωνίζεται.

Ο Βραζιλιάνος Μαρσέλο έχει και αυτός εξατομικευμένες επικαλαμίδες που γράφουν πάνω «Marcelo 12» και φέρουν φωτογραφία της οικογένειάς του.

Στα αποδυτήρια της Αργεντινής και του Περού υπάρχει πάντα ένα ιερό σημείο με εικόνες ή μικρές ιερές φιγούρες για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να προσευχηθούν.

Οι παίκτες του Μαρόκου έχουν αδυναμία στα φρούτα, γι' αυτό και στα αποδυτήρια της ομάδας μπορεί κανείς να βρει πορτοκάλια, μπανάνες, σταφύλια, μήλα.

Το αυτό ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές της Ρωσίας, καθώς φρούτα, μάφινς και ενεργειακά ποτά υπάρχουν πάντα στα αποδυτήριά τους.

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση