Γιατί τα κοράκια κάνουν σεξ με τα πτώματα άλλων κορακιών;

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018 23:52 Γιατί τα κοράκια κάνουν σεξ με τα πτώματα άλλων κορακιών;

Mια ερευνήτρια διερευνά το περίεργο φαινόμενο της νεκροφιλίας των κορακιών...

Για αιώνες οι άνθρωποι έχουν συνδυάσει τα κοράκια με τον θάνατο, κυρίως λόγω της ιεροτελεστίας που πραγματοποιούν όταν κάποιο άλλο κοράκι πεθαίνει. Μια μελέτη, όμως της Kaeli Swift του Πανεπιστημίου της Washington επισημαίνει ότι τα νεκρά κοράκια είναι κάτι παραπάνω από απώλεια για την οικογένειά τους. Είναι ένας συνδυασμός απειλητικής προειδοποίησης κι εσωτερικών ενορμήσεων.

Στην τριετή έρευνα οι επιστήμονες με υπεύθυνη την Kaeli Swift, παρατήρησαν ότι τα νεκρά κοράκια αποτελούν σήμα κινδύνου για τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή στην περιοχή υπάρχει απειλή κι επομένως πρέπει να απομακρυνθούν. Αυτό όμως που παρατηρήθηκε και προκάλεσε έκπληξη είναι οι σεξουαλικές ορμές που γεννά το πτώμα τους στην ίδια οικογένεια των πτηνών.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως όταν ένα κοράκι εντοπίζει ένα νεκρό κοράκι ή ένα νεκρό πτηνό γενικότερα, το πλησιάζει και αντί να αρχίσει να κράζει για να φωνάξει και άλλα πουλιά όπως παρατηρείται συνήθως, παίρνει στάση αναπαραγωγής πάνω από το νεκρό κουφάρι και ξεκινάει την σεξουαλική πράξη. Τα πειράματα έγιναν σε 309 κοράκια σε ηλικία αναπαραγωγής. Παρατήρησαν την ίδια συμπεριφορά όχι μόνο στα νεκρά κοράκια, αλλά και σε νεκρά περιστέρια ακόμη και σε έναν νεκρό σκίουρο.

Αυτό συμβαίνει, σύμφωνα με την Kaeli Swift, επειδή κάποια κοράκια χάνουν το μυαλό τους λόγω της αναπαραγωγικής περιόδου. Οι ορμόνες τους φτάνουν στο ζενίθ. Όταν βλέπουν ένα νεκρό κοράκι, το οποίο έχει χαρακτηριστικά φαγητού, εισβολέα ή συντρόφου, συμπεριφέρονται πάνω του σαν να είναι και τα τρία. «Ανταποκρίνονται σε όλα, δεν επεξεργάζονται σωστά τις πληροφορίες» ανακαλύπτοντας μάλιστα για πρώτη φορά τις νεκροφιλικές τάσεις των κορακιών.

Μάλιστα οι επιστήμονες δημοσίευσαν τη μελέτη τους που έχει τίτλο «Τοποθετώντας το κοράκι στη νεκροφιλία»

«Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις μας βοηθούν να αναπτύξουμε μια βαθύτερη εμπειρία με τον φυσικό κόσμο και αυτό μόνο κακό δεν είναι» συμπληρώνει η καθηγήτρια.

Πηγή: Popular Mechanics 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Διαβάστε ακόμα
X

Developed in conjunction with Ext-Joom.com