Ένας πράσινος κομήτης θα πλησιάσει κοντά στη Γη σήμερα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Αυγούστου 2018 20:03 Ένας πράσινος κομήτης θα πλησιάσει κοντά στη Γη σήμερα

Ένας κομήτης θα βρεθεί σήμερα πολύ κοντά στη Γη, για την ακρίβεια στην κοντινότερη απόσταση που έχει σημειώσει ποτέ. Ο λόγος για τον «Απίστευτο Χαλκ», που είναι ένας γιγάντιος κομήτης πρασινωπού χρώματος, απ΄ όπου προέκυψε και το όνομά του.

Ο συγκεκριμένος κομήτης «ταξιδεύει» αυτό τον καιρό τον ουρανό, πλησιάζοντας συνεχώς τον Ήλιο και σήμερα θα πραγματοποιήσει την κοντινότερη προσέγγισή του στη Γη, σε απόσταση περίπου 113 εκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Ο πράσινος κομήτης, που επίσημα ονομάζεται C/2017 S3, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Χαβάη το Δεκέμβριο του 2017 και σήμερα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που συναντάται στην εσωτερική περιοχή του ηλιακού μας συστήματος.

Παρατηρώντας τον μέχρι τώρα οι επιστήμονες, έχουν καταγράψει δυο φωτεινές εκρήξεις πάνω στον κομήτη, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις αιτίες τους. Η πρώτη έκρηξη στον κομήτη καταγράφηκε στις 30 Ιουνίου και η δεύτερη μετά από δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα ο «Χαλκ» να γίνει πολύ πιο φωτεινός.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NASA, o κομήτης θα κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο στα μέσα Αυγούστου και έπειτα θα αρχίσει να διαγράφει και πάλι την πορεία του μακριά από το ηλιακό μας σύστημα.

 

Πηγή: perierga.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση