Η Αναλένα στην Κομαντατούρ της οδού Κοραή

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 18:25 Η Αναλένα στην Κομαντατούρ της οδού Κοραή

Μια επίσκεψη και μια δήλωση που σίγουρα δεν πρέπει να περάσει στα ψηλά της επικαιρότητας, είναι αυτή που έκανε πρόσφατα στην Αθήνα η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Αναφερόμαστε στην επίσκεψη και την ξενάγησή της στην οδό Κοραή, στους υπόγειους χώρους κράτησης της Κομαντατούρ κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Μια ιστορική περίοδο που πολλοί συμπατριώτες της θα επιθυμούσαν να ξεχάσουν, αντίθετα όμως η Αναλένα έκανε μια σημαντική δήλωση, εκεί από το χώρο βασανιστηρίων που πολλοί μαρτύρησαν.

«Πολλοί Γερμανοί», επισήμανε η Γερμανίδα Υπουργός, «γνωρίζουν πολύ καλά την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ωστόσο οι λιγότεροι γνωρίζουν το μέγεθος της ιστορικής ευθύνης που επωμίστηκε η Γερμανία από τις φρικαλεότητες που διέπραξαν εκεί οι Γερμανοί κατά την ναζιστική κατοχή της χώρας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Βέβαια από τις λεκτικές επισημάνσεις μέχρι την καταβολή των πολεμικών αποζημιώσεων που διεκδικεί η Ελλάδα, η απόσταση είναι μακρά και στρωμένη με αγκάθια…

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση