Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Της παρακολουθήσεως…

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 08:57 Της παρακολουθήσεως…

Τι ακριβώς συνέβαινε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τόσο καιρό; Ποιους παρακολουθούσαν και γιατί; Και γιατί τώρα ζητείται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής;

Διότι θα πρέπει να ξέρετε ότι η παραίτηση του πιο στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, του Γρηγόρη Δημητριάδη και η παραίτηση (για πολλούς όμως «καρατόμηση») του διοικητού της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος προοιωνίζουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. Σαν βόμβα άλλωστε έσκασε αυγουστιάτικα, το πρωί της Παρασκευής οι δύο αυτές παραιτήσεις.

Όπως γράφει ο "Βηματοδότης" το παρασκήνιο της υπόθεσης αυτής είναι βαθύ αλλά σε κάθε περίπτωση εν μέσω θέρους βρισκόμαστε μπροστά σε μια μείζονα κρίση για την κυβέρνηση. Ναι μεν κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ γινόταν χωρίς να ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά εάν όντως έτσι είναι τα πράγματα τότε όντως απαιτείται διερεύνηση. Δεν είναι συνηθισμένη υπόθεση για μια κυβέρνηση να απολύει ουσιαστικά τον αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών. 

Επίσης πολλά είναι τα ερωτήματα για τις διαρροές, όσον αφορά στις παρακολουθήσεις, ειδικά για την ΑΔΑΕ. Για το λόγο αυτό εξάλλου ξεκίνησε και προκαταρκτική έρευνα, η οποία θα διενεργηθεί προσωπικά από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.