Όταν μιλούν οι αριθμοί... και οι επενδύσεις(!)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 07:47 Όταν μιλούν οι αριθμοί... και οι επενδύσεις(!)

Από τις 35 συνολικά επιχειρήσεις που επιχορηγούνται, οι 20 είναι στην Εύβοια, οι 12 στη Βοιωτία και μόνο 3 στη Φθιώτιδα (!)

Και οι αριθμοί που αναφέρονται στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Περιφέρεια Στερεάς: Ακόμη 35 επιχειρήσεις στον Αναπτυξιακό Νόμο) είναι ένα ακόμη "καμπανάκι" για τη Φθιώτιδα, που πρέπει άμεσα να κινητοποιήσει τους πάντες: Τοπική κοινωνία, Αυτοδιοικητικούς, Υπουργούς, Βουλευτές.

35 επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας εντάχθηκαν στο καθεστώς ενίσχυσης Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 και θα επιχορηγηθούν, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού. 

Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης ανέρχεται στο ύψος των 13.644.654 €. Το σύνολο των επενδύσεων που θα υλοποιηθούν είναι 30.764.838 €. 

Πάμε τώρα να δούμε πως εξειδικεύονται οι αριθμοί, που γράφαμε νωρίτερα, για την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας: Από τις 35 επενδύσεις μόνο οι 3 θα πραγματοποιηθούν σε δήμους της Φθιώτιδας. Μία επιχείρηση που θα ιδρυθεί στο δήμο Καμένων Βούρλων επιχορηγείται με 119.336€, μια υφιστάμενη στο δήμο Στυλίδας με 134.550 € και μόνο μια νέα επιχείρηση στη Λαμία, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με 94.477 €. Συνολικά λοιπόν μόνο τρεις επιχειρήσεις επιχορηγούνται με το τεράστιο ποσό των 348.363 € (!)

Αυτήν την απλή πρόσθεση, θέλαμε να γνωρίζουμε, την έκανε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός στην τελευταία αξιολόγηση επενδυτικών σχεδίων και στην κατανομή που ανακοίνωσε;

Νοιώθει άραγε περήφανος όταν υπογραμμίζει στη δήλωση του πως "δημιουργούμε συνθήκες κατάλληλες για να προσελκύσουμε επενδύσεις" όταν μόνο τρεις από αυτές θα υλοποιηθούν στη Φθιώτιδα; Με το συνολικό ποσό της επιχορήγησης των τριών επενδύσεων να είναι 348.363; 

Μήπως, κ. Περιφερειάρχη, αντί να δηλώνετε την ικανοποίηση σας θα έπρεπε να προσπαθείτε να μειώσετε με τις πολιτικές σας την ανισοκατανομη των επενδύσεων μεταξύ των νομών; Γιατί, γνωρίζετε καλύτερα πως χωρίς νέες επενδύσεις στη Φθιώτιδα δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας και οι πολίτες θα φεύγουν από τον τόπο τους. Και χωρίς επενδύσεις στην Περιφερειακή μας Ενότητα, η Φθιώτιδα θα βλέπει το τρένο της ανάπτυξης να μας χαιρετά όπως το Βέλος στο Λιανοκλάδι.

Κατά τα άλλα μιλάμε για ένα νομό την καρδιά της χώρας, που αποτελεί κόμβο οδικών αξόνων, σιδηροδρομικών αλλά και θαλάσσιων γραμμών, με τις περισσότερες Ιαματικές πηγές, με Θερμοπύλες - Αλαμάνα - Γοργοπόταμο και πολλά άλλα πλεονεκτήματα, τα οποία έχουμε βαρεθεί να τα ακούμε για δεκαετίες τώρα, χωρίς φυσικά να γίνεται τίποτα.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με τις επιχειρήσεις που επιχορηγούνται:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση