Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε η Αντιδήμαρχος Αμαλία Ποντίκα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 08:10 Παραιτήθηκε η Αντιδήμαρχος Αμαλία Ποντίκα

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο.

Την παραίτηση της από τη θέση της Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας, Ψηφιακής Μετάβασης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπέβαλε η Αμαλία Ποντίκα.

Όπως μαθαίνουμε, η γνωστή Λαμιώτισσα αρχιτέκτων Αμαλία Ποντίκα λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων έπρεπε να απουσιάζει συχνά στην Αθήνα όπου δραστηριοποιείται τελευταία.

Χαρακτηριστική είναι η αρχιτεκτονική και κατασκευαστική πρόκληση που έχει αναλάβει ως επικεφαλής του γραφείου ALP Studio Arch και παρουσιάστηκε πρόσφατα από το Lifo

Ένα project με ιδιαίτερες απαιτήσεις, αφού καλείται να δώσει νέα ταυτότητα σε ένα νεοκλασικό ηλικίας ενός αιώνα, τοπόσημου της Αθήνας που πλέον φιλοξενεί τα σύγχρονα γραφεία της Premia Properties. 

Παράλληλα, πρέπει να διατηρηθεί ο ιστορικός και κομψός χαρακτήρας του ακινήτου στον αριθμό 59 της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, γνωστού και ως πολυκατοικία του Πρεζάνη, που είναι έργο του αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή, απέναντι από το ξενοδοχείο Hilton.

Η επιστολή παραίτησης της Αμαλίας Ποντίκα:

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε,

Μέσω της παρούσης επιστολής, θέλω να σας ανακοινώσω την απόφαση μου να παραιτηθώαπό τη θέση της Αντιδημάρχου καθώς και από όλες τις αρμοδιότητες που αυτό συνεπάγεται. Ταυτόχρονα δηλώνω παραίτηση από τα καθήκοντα μου από όλες τις επιτροπές καθώς και από το Διοικητικό Συμβούλιο (ΔΗΠΕΘΕ), αλλά θα παραμείνω στη θέση της Δημοτικής συμβούλου.

Οι λόγοι της παραίτησης μου είναι καθαρά επαγγελματικοί και προσωπικοί λόγω της μετάβασης μου στην Αθήνα και στο εξωτερικό και δεν θα ήθελα να επεκταθώ επάνω σε αυτούς.

Μετά από ώριμη σκέψη, η απόφαση μου είναι αμετάκλητη και για ευνόητους λόγους θέλω η παραίτηση μου να γίνει άμεσα αποδεκτή εφόσον δεν μπορώ πλέον να προσφέρω ενεργά στα κοινά της πόλης μας.

Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εσάς προσωπικά, τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και όλους τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του δήμου για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και να ευχηθώ σε όλους καλή τύχη στο έργο σας να κάνετε την Λαμία μια καλύτερη πόλη.

Μετά τιμής,
Αμαλία Λ. Ποντίκα

Η ανακοίνωση του Δήμου Λαμιέων:

«Με σημερινή απόφασή του ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος έκανε αποδεκτή την αίτηση παραίτησης της Αντιδημάρχου Αμαλίας Ποντίκα, για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, που συνιστούν κώλυμα στην άσκηση των καθηκόντων της.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων ευχαριστεί την κ. Αμαλία Ποντίκα για την συνεργασία τους και την προσφορά της από τη θέση της Αντιδημάρχου».