Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Στερεάς για τα σκουπίδια της Εύβοιας;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2022 21:53 Τι αποφάσισαν οι δήμαρχοι της Στερεάς για τα σκουπίδια της Εύβοιας;

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ των "Παραπολιτικών" του LamiaReport.

Θα ξεπεραστούν οι σκόπελοι  της μεταφοράς των απορριμμάτων της Εύβοιας στα Τρίκαλα και στην Άμφισσα με σχετικά μικρό κόστος για το ελάχιστο δυνατόν χρονικό διάστημα αναρωτιόμασταν σε προηγούμενο άρθρο μας.

Το ρεπορτάζ μας, το οποίο κατέγραφε τις επιλογές των Τρικάλων και της Άμφισσας για την επίλυση του προβλήματος της διάθεσης των απορριμμάτων της Εύβοιας από το Σεπτέμβριο που ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας πρέπει να βάλει λουκέτο, επιβεβαιώθηκε  μέσω ενημερωτικού δελτίου του ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί μια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σε ... δόσεις η οποία αποφάσισε ότι "συναινεί στο αίτημα που υπέβαλαν οι Δήμοι Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων προς το ΥΠΕΝ για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους στο ΧΥΤΑ Τρικάλων".

Η προϋπόθεση, που τίθεται στην απόφαση των δημάρχων, είναι ότι "θα τηρηθούν οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες και θα εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση", σε άλλη περίπτωση, αν δεν εκδοθεί δηλαδή η Υπουργική Απόφαση μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου που κλείνει ο ΧΥΤΑ, "οι Δήμοι θα μεταφέρουν τα απορρίμματά τους ισομερώς στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας". 

Ερωτηματικά για τη στάση τους υπάρχουν ακόμα για τους Δήμους Ερέτριας, Κύμης – Αλιβερίου και Καρύστου που δεν έχουν υποβάλει ανάλογο αίτημα προς το ΥΠΕΝ για τη μεταφορά των απορριμμάτων τους σε άλλο ΧΥΤΑ, για τους οποίους η Γ. Σ. του φορέα αποφάσισε "να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους ισομερώς στους ΧΥΤΑ Ιστιαίας και Άμφισσας". 

Παράλληλα το Δ.Σ του ΦοΔΣΑ έχει λάβει την εξουσιοδότηση από τη Συνέλευση "να συναινέσει σε οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για μεταφορά των απορριμμάτων των τριών αυτών Δήμων σε ΧΥΤΑ χωρικής αρμοδιότητας άλλου Φορέα, τηρώντας τις απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες".