Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επανέρχονται σενάρια πρόωρων εκλογών...

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022 13:27 Επανέρχονται σενάρια πρόωρων εκλογών...

Μπορεί ο Ουμπέρτο Έκο να ισχυρίζεται πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, όμως αυτό το κλισέ "καταρρίπτεται" καθημερινά εδώ και μια εβδομάδα βδομάδα, όταν "έσκασε" στα δημοσιογραφικά γραφεία αρχικά, η παραίτηση Δημητριάδη και ακολούθησε... το χάος.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είχε προτρέψει τους δημοσιογράφους, αλλά και τους συνεργάτες του, να φύγουν για διακοπές ξεκαθαρίζοντας πως δεν πάει σε πρόωρες εκλογές, όμως η θερινή ραστωνη κράτησε λίγο.

Μέσα σε μια εβδομάδα άλλαξαν τα πάντα. Και το σενάριο για κάλπες μέσα στο Φθινόπωρο επανέρχεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου, όπως αναφέρει και στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Εστία». 

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού, εισηγούνται την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μάλιστα σημειώνοντας ότι είναι η μόνη «ενδεδειγμένη λύση» και μάλιστα κάνουν λόγο για «κάλπες φωτός» απέναντι στο σκοτάδι που κινδυνεύει να επεκταθεί σε όλη την πολιτική σκηνή και κυρίως σε βάρος της κυβέρνησης, αν υπάρξουν και νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του πρωθυπουργού συνοδεύουν την συγκεκριμένη εισήγηση και από την πρόταση να ζητήσει η κυβέρνηση εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών από το 2009 προκειμένου να συμπεριληφθούν μέσα σε αυτή και η περίοδος της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ αλλά και ΣΥΡΙΖΑ. 

Η πρόταση για κάλπες το Φθινόπωρο με ή χωρίς διευρυμένη εξεταστική φαίνεται ότι έχει οπαδούς και έξω από το Μέγαρο Μαξίμου σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ, αφού θεωρούν ότι κυβέρνηση χωρίς νωπή λαϊκή εντολή είναι δύσκολο να αντέξει στο δύσκολο χειμώνας που έρχεται τόσο στα ενεργειακά όσο και στην ακρίβεια και την καθημερινότητα των πολιτών. 

Σύμφωνα με πηγές, που επικαλείται η εφημερίδα, για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός φάνηκε να εξετάζει τις εισηγήσεις των συνεργατών του για επίσπευση του εκλογικού χρόνου. Το σίγουρο είναι πως μέχρι τις 25 Αυγούστου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να έχει καταλήξει στις τελικές αποφάσεις του και να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του…