Το μετέωρο βήμα του Ανδρουλάκη και ... ο Άγιος Αγαθόνικος!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 18:27 Το μετέωρο βήμα του Ανδρουλάκη και ... ο Άγιος Αγαθόνικος!

Το ημερολόγιο θα γράφει Δευτέρα 22 Αυγούστου και η ορθόδοξη εκκλησία θα εορτάζει τον Άγιο Αγαθόνικο και τον Άγιο Θεοπρεπιο, όταν θα ανοίξει εκτάκτως η Βουλή μετά το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, για να διεξαχθεί η προ ημερησίας συζήτηση και η συνεπακόλουθη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Μια ημερομηνία σταθμός για την κυβέρνηση και ιδιαίτερα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιας που η υπόθεση αυτή αγγίζει ευθέως τον Πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του και είναι αυτός που θα πρέπει να δώσει τις απαντήσεις που θα ζητηθούν από το Νίκο Ανδρουλάκη, κυρίως, αλλά και όλη την αντιπολίτευση.

Θα διαβεί, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ το Ρουβίκωνα, κλιμακώνοντας την αντιπολιτευτική του τακτική και θα ζητήσει χωρίς περιστροφές εκλογές; Θα επιλέξει ο κ. Ανδρουλάκης να συμπράξει με το ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, συγκροτώντας έτσι ένα μέτωπο κατά της κυβέρνησης που θα πιέζει καθημερινά για εκλογές;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με πρόσφατη ανακοίνωση του, φαίνεται πως κινείται σ' αυτήν την κατεύθυνση, διατυπώνοντας όμως «μισό» αίτημα, όπως εύστοχα σημειώνει το In.gr, για εκλογές δείχνοντας την «πόρτα της εξόδου».

Σήμερα, κατέληγε ο κ. Ανδρουλάκης, "αυτή η περήφανη Παράταξη μαζί με την πλειοψηφία του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, σας δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία".

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό το «μετέωρο βήμα» του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μια τακτική κίνηση που θα κλιμακωθεί στη Βουλή ή σχετίζεται με την θολή εικόνα που προσπαθεί να αποδώσει στο Κίνημα ο Ανδρέας Λοβέρδος, όταν δηλώνει ότι "οι υποκλοπές δεν είναι λόγος για τον οποίο πρέπει η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές".

Θα μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περάσει αλώβητος από αυτήν τη δύσκολη διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου και να μπει στον αστερισμό της ΔΕΘ με το σενάριο εκλογών την άνοιξη να παραμένει στο τραπέζι; Ή οι υποκλοπές θα δρομολογήσουν ένα ισχυρό αντιπολιτευτικό μέτωπο που θα πιέσει για πρόωρες εκλογές; 

Ερωτήματα που αναμένουμε να βοηθήσουν ο Άγιος Αγαθόνικος και οι συν αυτώ Άγιοι να απαντηθούν την κρίσιμη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση