Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα μαγικό μουσικό και φωτιστικό ταξίδι στα Θερμοπύλεια

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 07:48 Ένα μαγικό μουσικό και φωτιστικό ταξίδι στα Θερμοπύλεια

«Θερμοπύλες υπό το Φως» με την υπογραφή της Στέλλας Κάλτσου.

Τη μοναδική ευκαιρία να κάνουμε ένα μαγικό μουσικό αλλά και φωτιστικό ταξίδι θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, στα πλαίσια των Θερμοπυλείων 2022 που ανοίγουν σήμερα την αυλαία τους. Εκδηλώσεις που ξεκινούν με μία ξεχωριστή φωτιστική εγκατάσταση στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών που φέρει και φέτος την υπογραφή της σχεδιάστριας φωτισμών Στέλλας Κάλτσου.

Η διάσημη Ελληνίδα, που έχει βάλει την προσωπική της σφραγίδα σε μια σειρά διεθνών παραγωγών, έχει σχεδιάσει τους φωτισμούς για όπερες, παραστάσεις χορού και συναυλίες ενώ έχουν γράψει γι αυτήν επαινετικά σχόλια πολλά μέσα ενημέρωσης, θα παρουσιάσει την ενότητα "Θερμοπύλες υπό το φως".

Μια φωτιστική εγκατάσταση, όπου το χρώμα και η κίνηση του φωτός θα ζωντανέψουν τον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα εμπνευσμένη από την ελληνική μουσική.

Οι μουσικές κορυφαίων Ελλήνων συνθετών από το 1900 μέχρι και σήμερα, όπως του Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Διονύσιου Λαυράγκα, του Ιάννη Ξενάκη, του Κωνσταντίνου Βήτα και του Σταμάτη Σπανουδάκη θα συνδυαστούν με το φως σε ένα μαγικό μουσικό και φωτιστικό ταξίδι. 

Ένα μοναδικό ταξίδι στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών με την υπογραφή της Στέλλας Κάλτσου, ένα θέαμα που αξίζει πραγματικά να δούμε από κοντά.

Ημέρες και ώρες προβολών:
2/9 21.00
3/9 21.00, 21.15
4/9 21.00