Όσα έγιναν και… ίσως δεν μάθατε στους αγιασμούς των σχολείων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022 11:58 Όσα έγιναν και… ίσως δεν μάθατε στους αγιασμούς των σχολείων

Με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και της τέλεσης του καθιερωμένου αγιασμού, καταγράψαμε μερικά ευτράπελα που θα θέλαμε να τα μοιραστούμε μαζί σας.

Εννοείται ότι κορυφαίο είναι η «πόρτα» που έριξε σε ΜΜΕ και γονείς η Αναπληρώτρια Διευθύντρια στο Δήλεσι, επικαλούμενη ότι δεν είχε τη συναίνεση των γονιών!

Ουσιαστικά ακύρωσε την πολιτική παρουσία του Περιφερειάρχη και της Αντιπεριφερειάρχη, που ήθελαν να εξαγγείλουν σε εκπαιδευτικούς και γονείς κάτι πολύ ευχάριστο, ότι επιτέλους μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει δημοπρατηθεί το νέο Δημοτικό Σχολείο.

Και στη Φθιώτιδα όμως είχαμε ωραίες στιγμές.

Σε σχολείο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, λέγεται ότι ο πάτερ δεν τα είπε και τόσο καλά και ολοκλήρωσε όπως - όπως τον αγιασμό, παρουσία κι επισήμων!

Επίσης σε σχολείο της Δευτεροβάθμιας Φθιώτιδας, εκπαιδευτικός προσφέρθηκε να  βοηθήσει στον αγιασμό ψάλλοντας, έλα όμως που στο κρίσιμο σημείο μετά το «Σώσον Κύριε τον λαόν σου», προχώρησε στο «νίκας τοῖς βασιλεῦσι, κατὰ βαρβάρων δωρούμενος», προκαλώντας την στιγμιαία αμηχανία του παπά, ο οποίος όμως δεν τα έχασε και ανέλαβε την ευθύνη να το επαναλάβει μόνος του (δις) με το γνωστό «νίκας τοῖς ευσεβέσι».

Καλή σχολική χρονιά!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση