Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιους περιφερειάρχες και δημάρχους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 07:45 Ποιους περιφερειάρχες και δημάρχους θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Έως τέλη Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση και των βουλευτών σε όλη τη χώρα - Απόστολος Γκλέτσος στη Στερεά Ελλάδα 
 
Δυο σημαντικές αποφάσεις έλαβε τη Δευτέρα η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που συνεδρίασε υπό την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με το Βασίλη Σκουρή, αποφασίστηκε τουλάχιστον το 80% των υποψηφίων περιφερειαρχών, δημάρχων και βουλευτών θα ανακοινωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου.
 
Παράλληλα, ελαβαν την απόφαση πως όποιος είναι υποψήφιος βουλευτής δεν μπορεί να είναι και υποψήφιος για περιφέρεις ή για δήμους-εκτός και αν υπάρξει κεντρική απόφαση του κόμματος.
 
Σύμφωνα με το ieidiseis.gr τα ονόματα που συζητά η Κουμουνδούρου για τις περιφέρειες και τους δήμους:
 
- Για την Περιφέρεια Αττικής συζητείται πρόσωπο - έκπληξη, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει πάρει πάνω του τις σχετικές συζητήσεις. Το ίδιο συμβαίνει και για το Δήμο Αθηναίων, όπου Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος αναζητούν κοινό υποψήφιο.
 
- Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συζητείται η …επιστράτευση της Θεοδώρας Τζάκρη, ενώ κάποιοι θα έβλεπαν –εφόσον πειθόταν- και το Δήμαρχο Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, «γέννημα-θρέμμα» του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, για υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι φαβορί ο καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.
 
- Στην Περιφέρεια Κρήτης θα στηριχτεί ο …ισόβιος περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρά τη γκρίνια που υπάρχει σε τοπικά στελέχη ότι έχει συστρατευθεί απολύτως με τον Νίκο Ανδρουλάκη.
 
- Στη Θεσσαλία, παρά τη σφοδρή επιθυμία του βουλευτή Βασίλη Κόκκαλη να είναι υποψήφιος, φαβορί φέρεται ο πρώην βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ή ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, που επιθυμεί όμως να είναι υποψήφιος βουλευτής.
 
- Στο Βόρειο Αιγαίο αναμένεται συζήτηση, πιθανόν και συμφωνία, με τον Σταμάτη Μαλέλη.
 
- Για την Δυτική Στερεά συζητούνται οι Διονύσης Τεμπονέρας και Θάνος Μωραΐτης,πλην όμως και οι δυο επιμένουν στην υποψηφιότητά τους για τη Βουλή.
 
- Στη Στερεά Ελλάδα φαβορί παραμένει ο Απόστολος Γκλέτσος.
 
- Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη παλαιότερα γινόταν συζητήσεις για στήριξη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Πεταλωτή, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν ισχύουν και σήμερα.
 
Στο Δήμο Πατρέων επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας για την υποψηφιότητα του Βασίλη Αϊβαλη, ενώ τα Ιωάννινα θα διεκδικήσει ο Θωμάς Μπέκας που έχασε για λίγο στην προηγούμενη αναμέτρηση.