Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φθιώτιδος Συμεών: «Το 'πε και το 'κανε» - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022 11:32 Φθιώτιδος Συμεών: «Το 'πε και το 'κανε» - ΒΙΝΤΕΟ

Σαν σήμερα, τρία χρόνια πριν, έγινε η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Ήταν 16 Νοεμβρίου του 2019 όταν ο Φθιωτικός λαός είχε υποδεχθεί στην ηλιόλουστη πλατεία Πάρκου τον Σεβασμιώτατο Συμεών, το νέο Μητροπολίτη του, μετά την εκδημία του εκλιπόντα ιεράρχη μας μακαριστού Νικολάου.

«Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας, ο επίσκοπος και μητροπολίτης της καρδιάς σας...», ήταν τα πρώτα λόγια που μάς είχε πει τότε ξαφνιάζοντας πολλούς, συμπληρώνοντας πως:« Δεν θα ζητήσω να έρθετε εσείς σε μένα. Από σήμερα έρχομαι εγώ σε εσάς. Πόρτα-πόρτα, σπίτι-σπίτι, στις πόλεις και στα χωριά μας, παντού! Στους δρόμους, στα σχολεία, στα γήπεδα, στις πλατείες, στα καφενεία, στα χωράφια, στις στάνες, στα εργοστάσια. Σπιθαμή προς σπιθαμή θα οργώσω τη Μητρόπολή μας. Έρχομαι λοιπόν να χτυπήσω τις πόρτες των καρδιών όλων σας. Ανοίξτε μου τις καρδιές σας! Δεν έρχομαι να εισβάλλω με βία, έρχομαι να σας γνωρίσω....».

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα την πρώτη Κυριακή μετά την ενθρόνισή του στη Φθιώτιδα, ο κ. Συμεών πήγε και λειτούργησε στο ορεινό χωριό Νικολίτσι της δυτικής Φθιώτιδας, που έχει μόνο έναν κάτοικο.

Ανάμεσα στις εκατοντάδες σημαντικές προσωπικότητες από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο που παρευρέθηκαν στην ενθρόνιση του Φθιώτιδος Συμεών ξεχωρίσαμε από το φωτογραφικό μας αρχείο , την κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και τη Φώφη Γεννηματά που «έφυγε» νωρίς.

Τρία χρόνια μετά, ο Μητροπολίτης Συμεών έχει κάνει πράξη τη δέσμευσή του και έχει φτάσει σε κάθε γωνιά της Φθιώτιδας, και όχι μόνο, έχει σφίξει το χέρι του κάθε πολίτη, έχει μοιράσει με πατρικό τρόπο την αγάπη του σε όλους.

Παράλληλα όμως με τις αρετές αυτές, ο Δεσπότης μας έχει επιδείξει μεγάλες οργανωτικές ικανότητες και ένα σπάνιο επικοινωνιακό χάρισμα. Ικανότητες τις οποίες αναγνώρισε και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που τον εξέλεξε, ως τον πλέον ικανό, Εκπρόσωπο Τύπου προκειμένου να προβάλλει τις θέσεις και τις αρχές της Εκκλησίας μας στη δύσκολη αυτή συγκυρία που βιώνουμε ως Έλληνες αλλά και Χριστιανοί. 

Κοινή είναι η ευχή όλων των πολιτών του νομού μας, να είναι πολλά ακόμα τα χρόνια που ο αγαπημένος μας Μητροπολίτης Συμεών θα διακονεί την Φθιώτιδα. 

Έτη πολλά στη Φθιώτιδα Δέσποτα της καρδιάς μας!