Συγγελάκης: Πετυχημένο, ήδη, από την πρώτη μέρα το συνέδριο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 11:22 Συγγελάκης: Πετυχημένο, ήδη, από την πρώτη μέρα το συνέδριο

Συνεχίζεται σήμερα, 26/11, το πρωί και το απόγευμα στο κάστρο της πόλης μας το διήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα τη συμβολή της Εθνικής Αντίστασης στη Συμμαχική Νίκη στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ένα επιτυχημένο, ήδη, από την πρώτη μέρα συνέδριο στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου, όπως το χαρακτηρίζει με ανάρτηση του στο Facebook ο Αριστομένης Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Ο κ. Συγγελάκης, που θα μιλήσει στο συνέδριο με θέμα: "Η Ελλάδα υπό τον γερμανικό ναζιστικό ζυγό: τρομοκρατία και λεηλασία χωρίς όριο! Η σημασία και η επικαιρότητα του αγώνα για Δικαιοσύνη κι Αποζημίωση", στην ανάρτηση του εκμυστηρεύεται πως είναι πολύ συγκινημένος.

«Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη γιατί, πέραν του ιερού μας αγώνα», αναφέρει χαρακτηριστικά «μιλώ σε μια τόσο σημαντική επέτειο στον τόπο καταγωγής της μητέρας μου, την ανταρτομάνα Λαμία του μεγάλου Άρη, του παπά Ανυπόμονου και όλων των ηρωικών αγωνιστών της δοξασμένης Εθνικής μας Αντίστασης». 

Να προσθέσουμε, τέλος, πως η κεντρική ομιλία ήταν του Καθηγητή Προκόπη Παπαστράτη, ενός από τους πιο σημαντικούς και ίσως του πρώτου μελετητή στην Ελλάδα της κατοχικής περιόδου, με τίτλο "Η Αντίσταση και οι εχθροί της", ενώ στη συνέχεια μίλησαν κι άλλοι διακεκριμένοι ιστορικοί και άλλοι επιστήμονες, όπως η Λη Σαράφη, η Μαρία Σπηλιωτοπούλου, ο Μιχάλης Λυμπεράτος, ο Βασίλης Μανουσάκης και ο Βαγγέλης Τζούκας.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχει αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα που θα καταθέσει και στεφάνι αύριο στον Γοργοπόταμο.

Επιστημονικό συνέδριο με θέμα «Η συμβολή της Αντίστασης στη συμμαχική νίκη στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο» διοργανώνεται στο πλαίσιο της 80ης επετείου του εορτασμού της ανατίναξης της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Κάστρου Λαμίας με διοργανωτές, όπως και στο σύνολο των εκδηλώσεων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Λαμιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- τμήμα Φθιώτιδας και τους Φίλους Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας. Την επιστημονική επιμέλεια έχει η ιστορικός Δρ Βασιλική Λάζου και την επιμέλεια προγράμματος η προϊσταμένη των ΓΑΚ, κ. Σοφία Βακιρτζηδέλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση