Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα χιόνια δεν πτοούν τον Χρήστο Σταϊκούρα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 15:47 Τα χιόνια δεν πτοούν τον Χρήστο Σταϊκούρα

Κάποιους πόντους ψηλότερος επέστρεψε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά τα επαινετικά σχόλια διεθνών επενδυτών για την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, όπως μαθαίνουμε από δημοσίευμα του powergame.

Ο ίδιος τόνισε ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα επιτύχει ανάπτυξη τρεις φορές υψηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ επισήμανε το ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών, τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών μεγεθών, τη μείωση του χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ, κατά 50% την τελευταία τριετία, και τις χαμηλές ετήσιες χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τα επόμενα χρόνια. Το κλίμα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ήταν ιδιαίτερα θερμό για τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών -και τιτλούχο Best MinFin 2022, για να μην ξεχνιόμαστε. 

Παρά το τσουχτερό κρύο, διαβάζουμε στο ίδιο δημοσίευμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε συνέντευξη στο CNBC, με φόντο τα χιονισμένα έλατα του Νταβός, ντυμένος μόνο με το κοστούμι και χωρίς ισοθερμικό. Απέναντί του, η όμορφη δημοσιογράφος του CNBC φορούσε το χοντρό μπουφάν της και είχε και έναν ζεστό καφέ. Αν και στο χαμόγελό του διέκρινα ένα τουρτούρισμα, σημειώνει το powergame, ο Χρήστος λεβεντιά.

Τέλος, συναντήθηκε με τον Αντρέα Ενρία του SSM, με ακόμη πλατύτερο χαμόγελο, αφού από θερμοκρασίες -7 με 14 βαθμών Κελσίου ήρθε στην Αθήνα στους 12 με 19. Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημαντική βελτίωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τα τελευταία 3,5 χρόνια, με τον υπουργό Οικονομικών να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, λόγω κυρίως του προγράμματος «Ηρακλής».