Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαμία: Γιατί έδωσαν γκλίτσα στον Χρήστο Σταϊκούρα - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 07:36 Λαμία: Γιατί έδωσαν γκλίτσα στον Χρήστο Σταϊκούρα - ΒΙΝΤΕΟ

Τίμησαν τον συντοπίτη τους Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα για τη διεθνή του διάκριση ως «Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αμφιθέατρου του Πανεπιστημίου σε μια υπερκομματική εκδήλωση τιμήθηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας για τη διεθνή βράβευσή του ως «Υπουργός Οικονομικών της Χρονιάς 2023 για την Ευρώπη», από το περιοδικό “The Banker” του ομίλου των “Financial Times”.

Ήταν μια υπερκομματική πρωτοβουλία των Επιστημόνων της Νέας Άμπλιανης Λαμίας και πραγματικά ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον συντοπίτης τους Υπουργό, ο οποίος είναι και ο μακροβιότερος υπουργός των Οικονομικών της χώρας και ο μοναδικός που πήρε το συγκεκριμένο σημαντικό διεθνές βραβείο.

Οι συντοπίτες του εκτός από το βραβείο του χάρισαν και μια γκλίτσα, η οποία όπως είπαν είναι σύμβολο τιμής και ευθύνης, ενώ συνδέει και τους Αμπλιανίτες με τη γη.

Ο Υπουργός Οικονομικών φανερά συγκινημένος τους ευχαρίστησε, είπε πως η διεθνής αυτή διάκριση δεν ήταν προσωπική, αλλά της χώρας μας, τονίζοντας ότι μετά από μεγάλη και μακρόχρονη προσπάθεια η Ελλάδα έπιασε λιμάνι, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να έρθουν καλύτερες ημέρες για τη χώρα και τη Φθιώτιδα.

Δείτε βίντεο:

Επίσης ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, που χαιρέτησε και ευλόγησε την εκδήλωση του χάρισε στον Υπουργό Οικονομικών την εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτη που πρόσφατα ανακηρύχθηκε Άγιος της Φθιώτιδας από το Πατριαρχείο.