Ποιοι θα είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Στερεά Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 09:37 Ποιοι θα είναι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στη Στερεά Ελλάδα

Η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής (29/1) και προχώρησε στην έγκριση των περισσότερων ονομάτων των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, μετά από εισήγηση της επιτροπής ψηφοδελτίων, ανακοινώθηκε το 82% των υποψηφιοτήτων, σχεδόν 350 υποψήφ.ιοι από τους 400 συνολικά που είναι η πληρότητα των ψηφοδελτίων, ενώ δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε 6 εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς και Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου. 

Αντάρτικο Παπαθανάση στη Φωκίδα 

Πολιτικές εξελίξεις στην τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στη Φωκίδα αναμένονται μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. και την ανατροπή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις εθνικές εκλογές, ανατροπή με την οποία διαφώνησε η πρώην Βουλευτής Φωκίδος Αφροδίτη Παπαθανάση.

Αν και η σύνθεση των ψηφοδελτίων, σύμφωνα με πληροφορίες από το fokida news, είχε "κλείσει" με τα ονόματα της Αντριανής Παπακώστα, του Γιάννη Φλέγγα και του Τάσου Σπάτουλα, τα δεδομένα άλλαξαν μετά από πιέσεις του Γραμματέα της Νομαρχιακής Φωκίδας, Κ. Αντωνόπουλου και αναφέρονταν οι: Τάσος Σπάτουλας, Μαίρη Ανδρεοπούλου και Λεωνίδας Καράμπαρμπας

Με τις αλλαγές αυτές διαφώνησε έντονα  η πρώην Βουλευτής και μέλος της Κ.Ε του Κινήματος Αφροδίτη Παπαθανάση  η οποία με ανάρτηση της στα social, αφού σημειώνει πως "το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που στηρίζω και θα στηρίξω. Ποτέ και για κανέναν δεν θέλησα κάτι λιγότερο του γενικού καλού", δημοσιοποιεί ότι "διαφώνησε στην Κεντρική Επιτροπή για την σύνθεση των ψηφοδελτίων". Η Αφροδίτη Παπαθανάση τονίζει ακόμα πως "τα υπόλοιπα θα φανούν από την στάση του καθενός μας, σε εθνικά και αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια. Κυρίως με την στάση ζωής μας στα Κοινά".

Τελικά, τα ονόματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι του ελεύθερου επαγγελματία Γιάννη Φλέγγα και του εμπόρου Τάσου Σπάτουλα με το όνομα της γυναίκας που θα στελεχώσει το ψηφοδέλτιο να παραμένει αδιευκρίνιστο.

Εύβοια

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην Εύβοια θα περιλαμβάνει: τον επιχειρηματία Αλέξανδρο Θεοδώρου, την ιατρό Αικατερίνη Καζάνη, το δικηγόρο Ιωάννη Καλαβρή, τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Γεώργιο Μπουραντά, το λογιστή Ιωάννη Σούρρα και το δικηγόρο Αθανάσιο Τάρτη, ενώ αναμένονται τα ονόματα άλλων δύο γυναικών.

Βοιωτία

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ στην τριεδρικη Βοιωτία θα περιλαμβάνει: το δικηγόρο Γιώργο Μουλκιώτη, τη λογίστρια Ιωάννα Νταντούμη, το μηχανικό υπολογιστών Λάμπρο Σκάρλα, το δικηγόρο Βασίλη Τόγια και την ιδιωτική υπάλληλο Αναστασία Τσιούτα.

Φθιώτιδα 

Για τη Φθιώτιδα, όπως έχουμε ήδη αναρτήσει η εκπαιδευτικός Κωνσταντίνα Αντεργιώτη, το μέλος ΔΕΠ ΕΑΠ Βασίλειος Μαστρογιάννης, ο εκπαιδευτικός Νικόλαος Μπέτσιος, ο οικονομολόγος Αντώνης Παπαγόρας και ο γιατρός Νικόλαος Τσώνης είναι, κατ΄ αλφαβητική σειρά, τα ονόματα των πέντε υποψηφίων που εγκρίθηκαν για την τετραεδρικη εκλογική περιφέρεια της Φθιώτιδας με το όνομα μιας ακόμα γυναίκας να αναμένεται να "κλειδώσει" το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamia Report επικρατέστερη για τη θέση αυτή είναι η ιατρός και πρόεδρος του Παραρτήματος Λαμίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Αλεξάνδρα Βεντούρη.

*Υπενθυμίζεται τέλος ότι οι δύο πρώην βουλευτές Φθιώτιδας θα είναι υποψήφιες στην Αθήνα, η Κατερίνα Μπατζελή στο Βόρειο Τομέα της Αθήνας και η Τόνια Αντωνίου στο Νότιο Τομέα.   

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση