Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδρύθηκε νέο κόμμα που ονομάστηκε «Βολτ»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 20:36 Ιδρύθηκε νέο κόμμα που ονομάστηκε «Βολτ»

Ποιοι ίδρυσαν το νέο κόμμα και τι πρεσβεύουν.

Ένα νέο κόμμα με την ονομασία «Βολτ» ιδρύθηκε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε το ιδρυτικό του συνέδριο στις 11 και 12 Μαρτίου, στην Αθήνα. Το Βολτ Ελλάδας είναι κόμμα-μέλος του κινήματος Volt Europa, που στοχεύει σε μια ευρωπαϊκή ομοσπονδία δημοκρατική, ισότιμη και δίκαιη για όλους τους πολίτες της.

Όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, το Βολτ έχει χαρακτήρα προοδευτικό, πραγματιστικό και πολυσυλλεκτικό, χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις και πιστεύει ότι «μόνο ενωμένοι μπορούν οι λαοί της Ευρώπης να ανταποκριθούν στις παγκόσμιες προκλήσεις. Για αυτό πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα: τη δημιουργία μιας Ομοσπονδίας με έναν κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό στρατό, με έναν Πρόεδρο εκλεγμένο από τους Ευρωπαίους πολίτες, ένα Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας».

Το ευρωπαϊκό Volt έχει έναν ευρωβουλευτή και κοινοβουλευτική παρουσία στην Ολλανδία και στη Γερμανία, ενώ στην Ελλάδα θα κατέβει στις εκλογές σε συμμαχία με τους Πράσινους και Οικολόγους και τα νέα πανευρωπαϊκά ρεύματα των Πειρατών, της πολιτικής Φιλοζωίας και του Οικοφεμινισμού.

Οι δύο συμπρόεδροι του Βολτ Ελλάδας είναι η Θεοδώρα Φαμπρικέζη και ο Νικόλας Φουρναράκης που προέρχεται από «Ποτάμι».