Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Δεν λησμονώ… μια εικόνα χίλιες λέξεις» στην Πάππα Μακρακώμης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:43 «Δεν λησμονώ… μια εικόνα χίλιες λέξεις» στην Πάππα Μακρακώμης

Δελτίο τύπου για την επιτυχία της Έκθεσης “ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ... μία εικόνα χίλιες λέξεις” στο χωριό Πάππα Μακρακώμης, εξέδωσε η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ».

Η έκθεση παρουσιάστηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «τα Παππιώτικα» του Δήμου Μακρακώμης, του Λαογραφικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου ΠΑΠΠΑΣ και του Μουσείου Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης και διήρκεσε από τις 10 έως τις 16 Αυγούστου 2018. Περιελάμβανε μεταξύ άλλων τις ενδιαφέρουσες ομιλίες της ιστορικού Βασιλικής Λάζου και του πρώην Αντιδήμαρχου Μακρακώμης, Αθανασίου Μαγουλά. Σημαντική ήταν η προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου.

Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Μακρακώμης, Θύμιος Παπαευθυμίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας, και ο παλιός δάσκαλος της Πάππας, κος Πυργιωτάκης.

 «Η μεγάλη απήχηση της έκθεσης δικαιώνει τις προσπάθειες της Α.Μ.Κ.Ε «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ενώ παράλληλα ενισχύει αυτό το απαιτητικό εγχείρημα. Η έκθεση συνεχίζει το ταξίδι της και τους προσεχείς μήνες θα φιλοξενηθεί σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και στο εξωτερικό», καταλήγει το δελτίο τύπου.