Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά…»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 12:57 «Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά…»

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί από το Δήμο Λαμιέων για τα 74 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης.

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Από την Απελευθέρωση στα Δεκεμβριανά: μια τομή στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας», ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου το βράδυ, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων για την 74η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

Το βιβλίο επιμελήθηκαν οι Προκόπης Παπαστράτης, Μιχάλης Λυμπεράτος και Λη Σαράφη, αναλύοντας μια σειρά ζητημάτων και ερωτημάτων που απαιτούν ενδελεχέστερη ιστορική προσέγγιση.

Δείτε φωτογραφίες από την πολύ επιτυχημένη εκδήλωση που έγινε με τη συνδιοργάνωση, του Σωματείου «Μουσείο  Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης 1940-1950», του Δήμο Λαμιέων, των Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχεία Ν. Φθιώτιδας και του Σωματείου " Εταιρεία Σύγχρονης Ιστορίας":

Συνεχίζεται η Έκθεση Φωτογραφίας

Επίσης να  σας υπενθυμίσουμε οτι  η  Έκθεση φωτογραφίας και αρχειακού υλικού για τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, την Κατοχή –Αντίσταση και την Απελευθέρωση «Η Λαμία στον πόλεμο, 1940-1944» που  εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου παραμένει ανοιχτή για το  κοινό  έως και τις  31 Οκτωβρίου.

Τόπος: Αίθουσα «Αρχαία Αγορά», Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλέκος Κοντόπουλος», Αινιάνων 6