«Σαν παιδιού Φαντασία» στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Νοεμβρίου 2018 08:46 «Σαν παιδιού Φαντασία» στην Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης

Του Δημήτρη Πιέτρη...

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης παρουσιάζει στα πλαίσια της Παιδικής του Σκηνής την παράσταση «Σαν παιδιού Φαντασία» του Δημήτρη Πιέτρη, σε συμπαραγωγή με το Εργοστάσιο Ονείρου.

Η ολοκαίνουργια παράσταση «Σαν παιδιού Φαντασία» κάνει πρεμιέρα την Κυριακή στις 4 Νοεμβρίου στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας και σίγουρα δεν είναι μια ακόμη παιδική παράσταση! Μικροί και μεγάλοι θα κάνουν ένα μαγικό ταξίδι παρέα με τους εξαιρετικούς ηθοποιούς και τις υπέροχες πρωτότυπες μουσικές της παράστασης, τα τρισδιάστατα σκηνικά, τα υπέροχα κοστούμια αλλά και προβολές mapping.

Λίγα λόγια για το έργο:

“Δύο αδέρφια, ο Οδυσσέας και η Αριάδνη, σαν μεγάλωσαν κράτησαν μέσα τους τη φαντασία και την αγάπη! Πάντα νικούσαν μια άσχημη ανάμνηση με μια χαρούμενη και ότι δεν ήταν καλό στον κόσμο αυτόν, το έστελναν στην φανταστική τους χώρα, την Βουργουνδούπολη, όπου εκεί όλα γινόντουσαν όμορφα.

Μια κλεψύδρα, μια πυξίδα και ένα πουγκί με χρώματα, είναι τα εφόδια που τους έδωσαν οι τρεις μοίρες, για το ταξίδι τους στον δικό τους προορισμό. Ένα χρυσό πόμολο ανοίγει τις πέντε μαγικές  πόρτες! Η πόρτα της καρδιάς ανοίγει μαζί με τους θεατές. Η πόρτα της φαντασίας χρειάζεται τι άλλο… την  φαντασία όλων των θεατών! 

Στο ταξίδι τους θα συναντήσουν ήρωες και πλάσματα από την Ελληνική μυθολογία, την Ελληνική μας παράδοση αλλά και νέους φανταστικούς ήρωες.

Ο Οδυσσέας αντικατοπτρίζει το κάθε ένα παιδί που μέσα από την παράσταση θα διασκεδάσει, θα συνεργαστεί με τους ήρωες του έργου αλλά πάνω από όλα θα αντιμετωπίσει όλους τους φόβους που έχει η κάθε ηλικία, θα ανακαλύψει το θάρρος μέσα του, θα έρθει σε επαφή με τη γενικότερη έννοια της απώλειας, θα διασκεδάσει, θα ψυχαγωγηθεί, θα εμπλουτίσει την συναισθηματική του νοημοσύνη και θα γεμίσει από  αγάπη,  φαντασία και  καλοσύνη.”

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο/ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης

Εικαστική επιμέλεια-Ζωγραφική-Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος

Κοστούμια/Βεστιάριο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης - Τέτα Βασιλάτου - Γιάννης Σπανόπουλος

Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου 

Φωτισμοί: Θεοδόσης Κουτρουλής -Αλέξης Τριανταφύλλου

Μακιγιάζ: Φρέντυ Καλομπράτσος-Χαρά Αλάτζα -Έφη Αργυροπούλου

Ψηφιακές προβολές: James D.                  

Πρωτότυπη μουσική: Ειρήνη Τριανταφυλλίδη-Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

 Παίζουν οι ηθοποιοί: 

Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Τζοάννα Βρακά, Βασίλης Γιαννέλος, Δημήτρης Πιέτρης.

Στο ρόλο της αφηγήτριας η  Βίκυ Τσιανίκα, από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Διάρκεια παράστασης:  1 ώρα και 15 λεπτά.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, 5€ μαθητές-φοιτητές-άνεργοι-πολύτεκνοι

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης 22310 33325 και  697 7258000.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση