Το βιβλίου του Δημήτριου Νάτσιου για το αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 15:32 Το βιβλίου του Δημήτριου Νάτσιου για το αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου

Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση ο Δήμος Λαμιέων και ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων, παρουσίασαν το βιβλίο του φιλόλογου και ερευνητή, Δημήτριου Θ. Νάτσιου, «Ένα σχολικό βιβλίο 100 χρόνων (1918 – 2018)», που αναφέρεται στο ιστορικό αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά».

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο γνωστός συγγραφέας παρουσίασε ένα βιβλίο που μιλάει για το… βιβλίο – ιστορία της γλώσσας μας, αφού το αναγνωστικό του Ζαχαρία Παπαντωνίου ήταν το πρώτο που γράφτηκε στη Δημοτική επί Ελευθερίου Βενιζέλου.

«Ήταν σαν να επιστρέφουμε για λίγο στη σχολική αίθουσα, στην παιδική αθωότητα και ανεμελιά μέσα από τις σελίδες ενός και μόνο βιβλίου! Το σχολικό αριστούργημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου "Τα ψηλά βουνά" ήταν σταθμός για την Ελληνική Εκπαίδευση αλλά και για όλους εμάς που μέσα από τις σελίδες του, γίναμε μέρος της παρέας των μικρών ηρώων του βιβλίου που έζησε την περιπέτεια αλλά και την ομορφιά της ελληνικής φύσης, στα ψηλά βουνά της Ρούμελης», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Δήμαρχος Λαμιέων ΝΒίκος Σταυρογιάννης που σε πρώτο πρόσωπο αναφέρθηκε στην εκδήλωση:

«Για το σημερινό ταξίδι στα σχολικά μας χρόνια, "υπεύθυνος" δεν είναι άλλος από τον Καθηγητή, Φιλόλογο, συγγραφέα και σπουδαίο ερευνητή της τοπικής μας ιστορίας, Δημήτρη Νάτσιο, έναν άνθρωπο που έχει αφιερώσει τη ζωή του στην Εκπαίδευση.

Δάσκαλε, κι εγώ όπως και οι χιλιάδες μαθητές που περάσαμε από την αίθουσά σου, σε ευχαριστούμε που τόσες δεκαετίες, και πάντα με την ίδια όρεξη, επιμονή και ανιδιοτέλεια, μας μεταδίδεις τη γνώση και την αγάπη για την Ιστορία και την ελληνική γλώσσα».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση