Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις το Σαββατοκύριακο στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 00:00 Τρεις βιβλιοπαρουσιάσεις το Σαββατοκύριακο στη Λαμία

Ο πολυδιάστατος ρόλος που κατέχει η διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών, η συμβολή του ξεχωριστού λογοτεχνήματος του Ζ. Παπαντωνίου "Τα ψηλά βουνά" στη διαπαιδαγώγηση πολλών γενεών, αλλά και η σημασία που αποκτά η γνώση, η έρευνα, το βιβλίο, η Ιστορία στον δαιδαλώδη λαβύρινθο της ψηφιακής εποχής μας, ήταν τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα τριών εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, στη Λαμία.

Μέσα από τις παρουσιάσεις των βιβλίων της Φωτεινής Τσομάκου «Η Φανή μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά», του Δημήτρη Νάτσιου «Ένα σχολικό βιβλίο 100 χρόνων (1918 – 2018)» και του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Q-Bit: ταξιδιώτης στο κάτοπτρο του χρόνου», αντίστοιχα, είχαμε τη ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την ελληνική γλώσσα και τη Λογοτεχνία, η οποία συνεχίζει να ανθίζει στη χώρα και την πόλη μας, μέχρι και σήμερα.

Ειδικότερα για τη σειρά βιβλίων «Η Φανή μαθαίνει Αρχαία Ελληνικά», ο τρόπος διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών που παρουσιάζει η Φωτεινή Τσομάκου θα εφαρμοστεί στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Λαμιέων.