Οι αποκαλύψεις του Τύμβου Καστά...

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2018 17:54 Οι αποκαλύψεις του Τύμβου Καστά...

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση – διάλεξη για τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι και όσες γέμισαν το Σάββατο βράδυ την αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας.

Η επικεφαλής των ανασκαφών Αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη αναφέρθηκε αναλυτικά στην πορεία και τα πορίσματα των ερευνών της, παράλληλα με τις ενέργειες αποκατάστασης, συντήρησης και ανάδειξης αυτού του εντυπωσιακού και μυστηριώδους ταφικού μνημείου που αποκαλύφθηκε μόλις το 2012.

Σύμφωνα και με την τελευταία επιστημονική ανακοίνωση της ομάδας της κας Περιστέρη, το μνημείο κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου για τον παιδικό του φίλο  και Στρατηγό Ηφαιστίωνα.

«Με την εξαιρετική της παρουσίαση, η Κατερίνα Περιστέρη κατάφερε να μας ταξιδέψει μέχρι την Αμφίπολη για μια περιήγηση στην κορυφαία αρχαιολογική ανασκαφή του Τύμβου της Καστά και να μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσους ακόμα θησαυρούς κρύβει αυτή η χώρα στα σωθικά της», ήταν το σχόλιο του οικοδεσπότη Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη που έμεινε κι αυτός εντυπωσιασμένος από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Η εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση του Δήμου Δομοκού και του Πολιτιστικού Επιστημονικού Φιλοσοφικού Ομίλου “300”.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση