Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2018 από την Πολιτιστική Ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 10:25 Χριστουγεννιάτικη γιορτή 2018 από την Πολιτιστική Ομάδα του Σ.Ε.Π.Ε. Φθιώτιδας

Η Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Φθιώτιδας, συνεπής στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της, πραγματοποίησε με κέφι και φαντασία τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, την Κυριακή το πρωί 16 Δεκεμβρίου 2018.

Ο διευθυντής του σχολείου. Διονύσης Αναγνώστου, καλωσόρισε μαθητές και γονείς, συνεχάρη την Πολιτιστική Ομάδα για τη δημιουργική της πορεία και την ευχαρίστησε για την επιλογή του Σχολείου του, να παρουσιάσουν τη γιορτή.

Η γιορτή ξεκίνησε με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του σχολείου, με την μουσική καθοδήγηση του Νίκου Κακαβελάκη.

Ακολούθησε η παρουσίαση του παραμυθιού «Το Δώρο της Παπλωματούς» από τα μέλη της Πολιτιστικής ομάδας : Σούλα Μπακολουκά, Κατερίνα Δουβλέκα, Δέσποινα Χρυσανθακοπούλου, Γιώτα Γάκη, Ντίνα Κουτσούμπα, Ελένη Μαλαχά και Γεωργία Καλλέργη.

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό σύγχρονο παραμύθι, που μιλά για τη χαρά της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Μια γενναιόδωρη Παπλωματού, φτιάχνει τα πιο όμορφα και ζεστά παπλώματα, τα χαρίζει στους φτωχούς και διδάσκει πως τα χρήματα και οι θησαυροί δεν έχουν καμία αξία να τα κρατάμε κρυμμένα μόνο για τον εαυτό μας.

Μετά το πέρας του παραμυθιού οι μαθητές κατασκεύασαν τις δικες τους γιορτινές κάρτες και τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Το γιορτινό μακιγιάζ, εμπνευσμένο από το πνεύμα των Χριστουγέννων, ενθουσίασε τους μικρούς φίλους και προσέφερε με χαρά και υπομονή η Κατερίνα Δουβλέκα.

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή ολοκληρώθηκε με μπουφέ από χειροποίητα εδέσματα και αναψυκτικά, που προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 17ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας.

Την εκδήλωση τίμησε ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Φθιώτιδας Κώστας Χριστόπουλος.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που βοήθησαν με τον τρόπο τους στην υλοποίηση της υπέροχης χριστουγεννιάτικης γιορτής.

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά, χαρούμενες γιορτές και με υγεία, χαρά και δημιουργία το νέο έτος 2019.

Κώστας  Τσιαλαφούτας – Δάσκαλος

Μέλος της Πολιτιστικής Ομάδας 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση