Στιγμές και ψίθυροι από το σύμπαν

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019 10:03 Στιγμές και ψίθυροι από το σύμπαν

Η βράβευση του επιστήμονα Διονύση Σιμόπουλου με το ειδικό βραβείο «Θερμοπυλών 2019».

Η θέση μας στο σύμπαν και πολλές ακόμη λεπτομέρειες περιελάμβανε η ομιλία του διακεκριμένου φυσικού και αστρονόμου, επίτιμου διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανηταρίου Αθηνών, Διονύση Σιμόπουλου, στη Λαμία.

Ο κ. Σιμόπουλος βρέθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ως τιμώμενο πρόσωπο στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων, παραλαμβάνοντας το βραβείο «Θερμοπυλών 2019» και πραγματοποίησε παράλληλα την ομιλία με τίτλο: «Ψίθυροι από το σύμπαν».

Τη διοργάνωση είχαν η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Παράρτημα Ανατολικής Στερεάς) και ο Πολιτιστικός - Επιστημονικός - Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας "300".

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση του Δήμου Λαμιέων από όπου και οι φωτογραφίες:

«Ένα ακόμα συναρπαστικό ταξίδι ανάμεσα στ'αστέρια, μας πρόσφερε σήμερα ο Διονύσης Σιμόπουλος, ο διακεκριμένος Έλληνας αστρονόμος, καθηγητής και συγγραφέας.

Ένα εξέχον μέλος της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που συμβάλλει για δεκαετίες στην Αστρονομία και, ταυτόχρονα, στην απλοποίησή της μέσα από το συγγραφικό του έργο, ώστε να γίνει κατανοητή από όλους. Έχει κατορθώσει να μας φέρει πιο κοντά στα μυστικά του διαστήματος και της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης.

Τον ευχαριστούμε για τη σημερινή παρουσία του στην πόλη μας!».

Προσαρμοσμένη αναζήτηση