Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Φεβρουαρίου 2019 15:29 Οι Απόστρατοι Αξιωματικοί έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους

Την Κυριακή 03 Φεβρουαρίου, οι Απόστρατοι Αξιωματικοί των Νομών Φθιώτιδος, Ευρυτανίας και Φωκίδος, με την ευλογία εκπροσώπου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Νικολάου, έκοψαν την Αγιοβασιλόπιτά τους.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας, παρέστησαν και τίμησαν τους Αποστράτους Αξιωματικούς οι: Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Λαμίας Ταξίαρχος Διοικητής του Κ.Ε.Υ.Π. κ. Βασίλειος Μπέλλος συνοδευόμενος από τους Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της περιοχής (Σ.Ξ. και Π.Α.), οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Μιχελής και κ. Χρήστος Σταϊκούρας (οι βουλευτές κ.κ. Καραναστάσης και Σαρακιώτης ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορούσαν να παραστούν για λόγους πέρα από τη θέλησή τους), ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Λάμπρου, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου - νυν δημοτικός σύμβουλος δικηγόρος και Πρόεδρος του ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 κ. Παναγιώτης Φώσκολος, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος κ. Χρήστος Δημητρίου, η π. βουλευτής κα Ελένη Μακρή - Θεοδώρου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδος κ. Χρήστος Γεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του υπεραστικού ΚΤΕΛ Φθιώτιδος κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου.

Την εκδήλωση ομόρφυνε με την παρουσία της, η παιδική χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος υπό την καθοδήγηση του Αρχιδιακόνου π. Ευστάθιου Κατόπη, η οποία με συνοδεία μουσικών οργάνων συγκίνησε με την ερμηνεία των τραγουδιών όλους τους παριστάμενους και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα.

Κατά τη διάρκεια της εκδηλώσεως, απονεμήθηκαν βραβεία της Ε.Α.Α.Σ. στους αριστεύσαντες μαθητές Β΄και Γ΄ Λυκείου σχολικού έτους 2017-18 Αλεξάνδρα Σταμούλη, Ευφροσύνη Τσιλαλή, Παναγιώτη Δεμεσιώτη, Αλεξάνδρα Μητσιάκη και Σοφία Σταμούλη, τέκνα αποστράτων αξιωματικών.

Το Παράρτημα απένειμε βραβεία στους εισαχθέντες το 2018 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τέκνα μελών του, Αλεξάνδρα Σταμούλη, Ευφροσύνη Τσιλαλή, Παναγιώτη Δεμεσιώτη, Αλεξάνδρα Μητσιάκη, Αλέξανδρο Μουμτζή και Ευάγγελο Χορμόβα.

Επίσης απονεμήθηκαν βραβεία στους καταγόμενους από τη Φθιώτιδα πρωτοετείς Ευέλπιδες Γρηγόριο Χρόνη του Αθανασίου, Μιλτιάδη Καραγεώργο του Γεωργίου, Ευάγγελο Καραγεώργο του Αθανασίου, Γρηγόριο Ράπτη του Δημητρίου, Λάζαρο Κοντακτσή του Αθανασίου και Ευάγγελο Αυγέρη του Γεωργίου οι οποίοι εισήλθαν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 2018, με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 190 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής. Τα βραβεία παρέλαβαν οι γονείς τους λόγω του ότι δεν κατέστη δυνατή η παρουσία των Ευελπίδων.

Τα βραβεία απένειμαν στους βραβευθέντες όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι, οι πρώην Πρόεδροι του Παραρτήματος Αντγοι ε.α. Βασίλειος Μπούρας και Γεώργιος Τριανταφύλλου και ο επίτιμος Διοικητής ΜΕΡ.ΥΠ. Αντγος ε.α. Νικόλαος Ζαφείρης.

Ο Πρόεδρος του Παραρτήματος, Ταξίαρχος ε.α. Νικόλαος Δ. Τσιλαλής στον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, έκανε απολογισμό των πεπραγμένων το 2018, αναφέρθηκε στην απαξίωση των αποστράτων από τις τελευταίες κυβερνήσεις, τόνισε τον αγώνα που δίνει καθημερινά το Δ.Σ. της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού με επικεφαλής τον Πρόεδρο συντοπίτη μας Αντιστράτηγο ε.α. κ. Βασίλειο Ροζή για δικαίωση των αιτημάτων των αποστράτων, ευχήθηκε στους παριστάμενους πολιτικούς - αυτοδιοικητικούς που θα είναι υποψήφιοι στις προσεχείς εκλογές κάθε επιτυχία ενώ συνεχάρη και τους γονείς των παιδιών της χορωδίας για την υπέροχη ερμηνεία των τέκνων τους. Σε όλα τα παιδιά της χορωδίας το Τοπικό Συμβούλιο του Παραρτήματος επέδωσε αναμνηστικά γούρια.

Τα φλουριά από τις βασιλόπιτες έτυχαν οι Αντγος ε.α. Νικόλαος Ζαφείρης και ο Υπτγος ε.α. (ΕΛ.ΑΣ.) Νικόλαος Λάππας.

Τέλος το Παράρτημα αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τα μέλη του για τη μεγάλη σε αριθμό παρουσία των στην εκδήλωση.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση