Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απονομή τιμής στον Λαμιώτη καθηγητή Μ. Χατζάκη για την αδιάλειπτη προσφορά του

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 16:46 Απονομή τιμής στον Λαμιώτη καθηγητή Μ. Χατζάκη για την αδιάλειπτη προσφορά του

Ο Δήμος Λαμιέων και το 18ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας πρόσφεραν τιμητική πλακέτα στον κορυφαίο πανεπιστημιακό δάσκαλο και καλλιτέχνη του θεάτρου σκιών κ. Μιχάλη Χατζάκη, ως ευχαριστήριο και αναγνώριση της αδιάλειπτης προσφοράς του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου.

Η απονομή της πλακέτας έγινε από την κ. Ανδριτσοπούλου Δήμητρα, διευθύντρια του 18ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας, στο τέλος διάλεξης που πραγματοποίησε ο κ. Χατζάκης στο σχολείο με τίτλο «Ο κόσμος της σκιάς & του ονείρου», ένα σύντομο οδοιπορικό στο μικρόκοσμο του ελληνικού θεάτρου σκιών (έναρξη 18:00).

 Με πολλές φιγούρες και αποσπάσματα σπουδαίων παραστάσεων, με εκλαϊκευμένες αναλύσεις και ζωντανές μιμήσεις, οι μαθητές/τριες των μικρότερων τάξεων του δημοτικού και των όμορων νηπιαγωγείων μυήθηκαν στον άυλο κόσμο της σκιάς και του ονείρου.

Την προηγούμενη ημέρα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, ο κ. Χατζάκης  είχε επισκεφθεί ξανά το σχολείο στις 10:00 π.μ. για να προσεγγίσουν μαζί του το θέατρο σκιών οι μεγαλύτεροι μαθητές/τριες των τάξεων Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ με υλικό κατάλληλα προσαρμοσμένο στην ηλικία τους.

Τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες που παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις του, ενθουσιάστηκαν που είχαν το προνόμιο να ακούσουν και να δουν τόσες πληροφορίες για το θέατρο σκιών από κάποιον που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτή την ιδιαίτερη τέχνη.

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του 18ου Δ. Σ. Λαμίας αισθάνονται ιδιαίτερη τιμή και χαρά που υποδέχτηκαν στο σχολείο τους τον κ. Μιχάλη Χατζάκη, έναν σπουδαίο πνευματικό άνθρωπο που το όνομά του έχει ενταχθεί στην πολιτιστική κληρονομιά μας. Τον ευχαριστούν εγκάρδια, τον συγχαίρουν για την συνεχή προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό και του εύχονται δύναμη για να συνεχίσει το έργο του.