Με επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της 5ης γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 10:20 Με επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της 5ης γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου - ΦΩΤΟ

Με κατάμεστη την αίθουσα της «Αρχαίας Αγοράς» της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια 5ης Γιορτής Φθιωτικού Βιβλίου, την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, που διοργάνωσαν ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Δήμος Λαμιέων.

Το πρόγραμμα της Γιορτής περιλαμβάνει: έκθεση βιβλίου των μελών του Ομίλου, έκθεση του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος», παρουσίαση του ψηφιακού αρχείου όλων των μελών, παρουσιάσεις νέων μελών και νέων βιβλίων, και έκθεση φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας με τίτλο «Εικόνες Μνήμης». 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Ομίλου, καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους η πρόεδρος Ξανθή Κουτσογιάννη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « Η Γιορτή μας έχει γίνει πλέον ένας αγαπημένος για την πόλη μας θεσμός. Ανοίγει τις πύλες της απόψε, 7 Απριλίου και θα διαρκέσει έως 14 Απριλίου 2019, με εκδηλώσεις για την ανάδειξη και προώθηση του φθιωτικού βιβλίου και γνωριμία με αξιόλογους λογοτέχνες και συγγραφείς της Φθιώτιδας. {…} Ένα βιβλίο τροφοδοτεί τις σκέψεις, τη φαντασία και τη γνώση σε μια εποχή σκόρπιων, ανώνυμων, αναξιόπιστων και προκατασκευασμένων πληροφοριών, ιδεών και εικόνων. {…} Το βιβλίο είτε αναφέρεται στα γράμματα και τις τέχνες είτε στις επιστήμες είναι το όχημα μεταφοράς της γνώσης και του πολιτισμού από γενιά σε γενιά αλλά και μεταξύ των λαών…»

Εκ μέρους του Δήμου Λαμιέων μίλησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βίβιαν Αργύρη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « {…}  Η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου ήταν μια ιδέα του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών, την οποία αγκάλιασε και στήριξε ο Δήμος Λαμιέων. Έγινε ένας επιτυχημένος θεσμός για την πόλη μας, αφού συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά. Συγχαίρω τον Όμιλο για το αξιόλογο έργο του, τη φωτογραφική Ομάδα Λαμίας που συμμετέχει με τις υπέροχες φωτογραφίες της και τον μουσικό Κώστα Νέλλα, με τους μαθητές του, που πλαισιώνουν τα εγκαίνια με μουσικό πρόγραμμα.»

Στη συνέχεια μίλησε η αντιπρόεδρος της Φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας Ιωάννα Χαλάτση, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής : «… Αποδεχτήκαμε, με ιδιαίτερη χαρά, την πρόσκληση του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων να πλαισιώσουμε την 5η Γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου, με έκθεση φωτογραφίας και τίτλο «Εικόνες Μνήμης». Μέσα από τις «Εικόνες Μνήμης» σας καλούμε να "ανακαλύψουμε" ξανά τα μνημεία, που χαρακτηρίζουν τον τόπο μας και το παρελθόν μας, με την ιδιαίτερη ξεχωριστή ματιά του φωτογράφου. Ευχόμαστε κάθε μια φωτογραφία να σας "ταξιδέψει", να σας "μιλήσει" για αναμνήσεις, εμπειρίες, γεγονότα του παρελθόντος…».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με ποιοτικά τραγούδια, από την υπέροχη Μουσική Ομάδα «ARS VOCIS» σε ενορχήστρωση του Κώστα Νέλλα.

 Μετά την ολοκλήρωση του μουσικού προγράμματος, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν από την πρόεδρο της φωτογραφικής Ομάδας Λαμίας Αμαλία Τσακίρη.

Ο μπουφές με το κρασάκι και τα αναψυκτικά χαλάρωσε τους παρευρισκόμενους και συνέβαλε στην ευδιάθετη κουβεντούλα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, οι Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας Δημήτρης Κυρίτσης και Κώστας Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Λάμπρου, η Πρόεδρος Ποντίων Φθιώτιδας Συμέλα Πατσινακίδου και ο Γραμματέας του Σωματείου «Μ.Ι.Α.Ρ. 1940-1950» Πάρης Φούντας.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση