Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνθηλη: Τίμησαν τον ήρωα Αθ. Διάκο στην Αλαμάνα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 07:45 Άνθηλη: Τίμησαν τον ήρωα Αθ. Διάκο στην Αλαμάνα

Η εκδήλωση έγινε το πρωί της Κυριακής στο άγαλμα του ΑΘ. Διάκου στην Αλαμάνα, όπου οι Ανθηλιώτες τίμησαν τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση είχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθήλης με τη στήριξη της κοινότητας του Ιερού Ναού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 25ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, του ΤΟΕΒ και του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ανθήλη.

 

Όπως αναφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθήλης η εκδήλωση εντάσσεται στα Διάκεια 2019 και σκοπό έχει: «την καθιέρωση της αναβίωσης της μνήμης ενός σημαντικού ήρωα ,στο πρώτο σημείο μνήμης που στήθηκε για τον πρωταγωνιστή που άφησε με βίαιο τρόπο την τελευταία πνοή της μάχης του και της ζωής του. Ο Αθανάσιος Διάκος ,ο ήρωας και πρωταγωνίστης της Ελληνικής επανάστασης του 1821 ,αποτέλεσε την μεγαλύτερη απόδειξη της ανθρώπινης δύναμης ,της αυτοθυσίας ,της ατελείωτης πίστης για την πατρίδα ,την παράδοση ,θρησκεία ,την ελευθερία .Ο Αθανάσιος Διάκος πέρα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της μάχης κατά του Τουρκικού ζυγού ,έχει ταυτιστεί πλήρως με την περιοχή μας διότι εδώ ,στο στενό της Αλαμάνας ,μια ανάσα από το χωριό μας βρήκε τον τραγικό και συνάμα ηρωικό τέλος του .Στις 23 Απριλίου 1821 ,έδωσε μάχη με τα στρατεύματα του Ομέρ Βρυώνη ,στη μάχη συνελήφθη και αφού μεταφέρθηκε στη Λαμία δολοφονήθηκε με ανασκολοπισμό …»