Σπερχειάδα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2019 11:29 Σπερχειάδα: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας

Με έντονα συναισθήματα, πολύ κέφι και γλέντι, τόσο από τους χορευτές όσο και από τους παρευρισκόμενους, ολοκληρώθηκε το 15ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Αθανάσιος Ακρίδας στη Σπερχειάδα.

Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας στο πλαίσιο της πολύχρονης προσπάθειάς του για τη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου του, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται και φέτος πλησίον του Λαογραφικού Μουσείου "Αθανάσιος και Μαίρη Ακρίδα", στην κωμόπολη της δυτικής Φθιώτιδας.

Συμμετείχαν τα χορευτικά συγκροτήματα Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων Λαμίας, Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Κατοίκων Ελπίδας Ευόσμου Θεσσαλονίκης "Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός", Σχολές Κρητικών Χορών Γεωργιλαδάκης και Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Σπερχειάδας, ενώ τα πλαισίωσαν οι μουσικοί Θανάσης Γκαράνης στο λαούτο, Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος στο κλαρίνο, Σάκης Αξενόπουλος στο βιολί και τη φωνή και Αλέξανδρος Ριζόπουλος στα κρουστά.

Αφού η εκδήλωση ξεκίνησε με παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους ακολούθησε η παράσταση των τεσσάρων χορευτικών συγκροτημάτων και με την ολοκλήρωσή τους η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα.

Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Θ. Χειμάρα και Ι. Σαρακιώτης, ο αντιπεριφεριάρχης Κ. Καραγιάννης, αλλά και ο νέος δήμαρχος Μακρακώμης Γ. Χαντζής.

Για το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Σπερχειάδας οι υποχρεώσεις δεν σταματούν εδώ, καθώς ακολουθούν οι συμμετοχές στα φεστιβάλ Χορού της Ορεστιάδας και της Μακρακώμης.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση