Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη 2019»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 12:46 Συνεχίζεται το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη 2019»

Απόψε, στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης, θα "ταξιδέψουμε" «Από τη Γη … στη Σελήνη» για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση...

Με επιτυχία ξεκίνησε το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη 2019» που διοργανώνει ο Εκπολιτιστικός - Επιμορφωτικός Σύλλογος Υπαταίων «Οι Αινιάνες» από τις 11 έως τις 18 Αυγούστου 2019 στην Υπάτη. Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου η ημερήσια κρουαζιέρα στη Σκιάθο, το νησί του Παπαδιαμάντη.

Σήμερα Τετάρτη 14/8, ώρα 21:30 θα «ταξιδέψουμε» «Από τη Γη … στη Σελήνη» στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης στο πλαίσιο της βραδιάς που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος μας με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αστρονόμων Φθιώτιδας για τα 50 χρόνια από την πρώτη προσσελήνωση.

Ακολουθεί αύριο ο επιτυχημένος θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου 2019»: την Πέμπτη 15/8, ώρα 21:00, θα λάβουν χώρα στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Φθιώτιδας τα «Μουσικά ΑστροπερΥΠΑΤΗματα στο φως του Φεγγαριού», μουσική βραδιά σε επιμέλεια του Κωνσταντίνου Νέλλα, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 17/8, ώρα 21:30, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης θα πραγματοποιηθεί Λαϊκό γλέντι με τους: Χρήστο Αλεξιά (μπουζούκι - τραγούδι), Κωνσταντίνα Δημητρίου (τραγούδι), Ηλία Ράμμο (κιθάρα) και Θοδωρή Ράμμο (Ντραμς).

Το Φεστιβάλ «Υπάτη 2019» ολοκληρώνεται την Κυριακή 18/8, ώρα 21:30, στην Κεντρική Πλατεία της Υπάτης όπου θα πραγματοποιηθεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Σεργιάνι στην Παράδοση» - Χοροί και τραγούδια της Ελλάδας με τις χορευτικές ομάδες των Αινιάνων.

Το Αυγουστιάτικο Φεστιβάλ Πολιτισμού «Υπάτη» μετρά πλέον των 40 χρόνων συνεχούς παρουσίας στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, όχι μόνο της Υπάτης, αλλά και της Φθιώτιδας. Αποτελεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ - Θεσμό, αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών του Συλλόγου μας για να κρατήσει ζωντανή την παράδοση, τον πολιτισμό, προσπαθώντας να διατηρήσει τον πήχη της ποιότητας των πολιτιστικών δρώμενων της περιοχής ψηλά, παρά τις αντίξοες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, σε πείσμα των εποχών που προστάζουν άλλες μορφές διασκέδασης και επιμόρφωσης.

Ο Σύλλογος «Οι Αινιάνες» αποδεικνύει πως μέσω του πραγματικού εθελοντισμού, της δημιουργικότητας και της αγάπης για τον τόπο μας μπορούμε συλλογικά να καταφέρουμε να φτάσουμε πολύ πιο μακριά … ακόμα πιο ψηλά.