Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας σας προσκαλεί στην 23η Διάσχιση του Φαραγγιού Ασωπού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 08:58 Ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας σας προσκαλεί στην 23η Διάσχιση του Φαραγγιού Ασωπού

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με συγκέντρωση στο Σκαμνό, στις 8:30' το πρωί.

Αγαπητοί φίλοι!

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λαμίας διοργανώνει και φέτος τη διάσχιση του φαραγγίου του Ασωπού, στις 8 Σεπτεμβρίου 2019.

Για 23η χρονιά ο Ε.Ο.Σ. Λαμίας διασχίζει το καταπράσινο και πανέμορφο φαράγγι του Ασωπού, από το Σκαμνό μέχρι τη γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών [γέφυρα «Ντούνου»], μέσα από τα εντυπωσιακά και στενά περάσματά του και τα πανύψηλα, επιβλητικά βράχια του, σε μια διαδρομή που μένει αξέχαστη, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί το ενδιαφέρον της για τον κατ΄ επανάληψη επισκέπτη της, καθώς τα χειμωνιάτικα νερά αλλάζουν κάθε χρόνο τη μορφή του ποταμού.

Σας περιμένουμε.

Α. Πρόγραμμα

Κυριακή 08 Σεπτεμβρίου 2019

08.30: Άφιξη συμμετεχόντων – αποστολών, ενημέρωση – παροχή οδηγιών.
09.00: Αναχώρηση για την διάσχιση του φαραγγιού με κατάβαση προς γέφυρα Παπαδιάς.
13.30: Τέλος διαδρομής.

Β. Διαδικασία

  • Η διαδρομή θα ξεκινήσει από το κέντρο της Τ.Κ. Σκαμνού, όπου και θα υπάρξει ενημέρωση για την διαδρομή.

  • Το τέλος της διαδρομής θα είναι στη παλιά γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας- Αθηνών [γέφυρα «Ντούνου»], όπου και θα υπάρξει σύντομη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

  • Μετά το πέρας της διαδρομής ο σύλλογος μας θα αναλάβει με λεωφορείο να μεταφέρει ΜΟΝΟ τους οδηγούς των αυτοκινήτων στην αφετηρία της διαδρομής, στον Σκαμνό, για να πάρουν τα αυτοκίνητα τους. Οι σύλλογοι που θα κινηθούν με λεωφορεία, θα ήταν καλό να ενημερώσουν τους οδηγούς τους να βρίσκονται στο τέλος της διαδρομής, στην γέφυρα του Ασωπού επί της Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθηνών.

  • Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με δεύτερα στεγνά ρούχα, καθότι η διάσχιση περιλαμβάνει υδάτινα περάσματα. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει διαφοροποίηση σε διάφορα σημεία του

  • φαραγγιού και απαιτείται μεγάλη προσοχή. Για το λόγο αυτό να γίνει ενημέρωση όσων προτίθενται να το διασχίσουν, από τα μέλη του Συλλόγου.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο παρακάτω τηλέφωνα:

  • Γραφεία Ε.Ο.Σ. Λαμίας, 22310 26786, Δευτέρα - Τετάρτη 20:00-22:00

  • Δημόπουλος Δημήτριος 694 457 4014 και

  • Τσόγκας Αθανάσιος 6972753977.

Όσοι επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στον Σαμνό από Σάββατο 07/09/2019, θα πρέπει να έλθουν σε επικοινωνία στα παραπάνω τηλέφωνα το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 04 Σεπτεμβρίου 2019.