Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το μικρόβιο που… κόλλησε και οι τραγωδίες που τον σημάδεψαν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 10:00 Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το μικρόβιο που… κόλλησε και οι τραγωδίες που τον σημάδεψαν

Η απώλεια του μουσικού επίσης πατέρα του σε νεαρή ηλικία και ο αδόκητος χαμός του αδελφού του....

Ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Κανείς ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως ο τροβαδούρος του ελληνικού ροκ, που «σφράγισε» την εγχώρια μουσική σκηνή τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, δεν είναι πια κοντά μας.

Τίποτε δεν έγινε τυχαία στη ζωή του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, γεννήθηκε στο Βόλο στις 5 Νοεμβρίου 1956. Ο πατέρας του ήταν μουσικοσυνθέτης, διευθυντής της συμφωνικής ορχήστρας της ΕΡΤ. Μοιραία λοιπόν και ο ίδιος «κόλλησε» το μικρόβιο.

Στα 9 του χρόνια τα κάλαντα στις γιορτές των Χριστουγέννων έγιναν η κινητήρια δύναμη για να πάρει τον πρώτο του δίσκο.  Ήταν ο «Help» των Beatles ενώ στη συνέχεια ανακάλυψε και τους Rolling Stones. Ο θάνατος όμως του πατέρα του λίγα χρόνια αργότερα, στις 8 Ιουλίου του 1969, σε ηλικία μόλις 36 ετών, τον σημάδεψε.

Ο Λαυρέντης τότε ήταν 13 ετών. Η μητέρα του ήταν μια γυναίκα που πάλευε να κρατήσει τις ισορροπίες, μετά το πρόωρο «φευγιό» του συζύγου της, από χρόνια νεφροπάθεια.

Ο πατέρας του, απ’ όπου και οι φωτογραφίες του Life-Events.gr είναι θαμμένος στο Νεκροταφείο της Ν. Ιωνίας Βόλου.

Στα δεκάεξι του αποφάσισε να φύγει από το σπίτι μαζί με τον αδερφό του, κατηφορίζοντας προς την Αθήνα. Τότε άρχισαν όλα σε μία καριέρα που μόνο όμορφες μουσικές και ωραία τραγούδια έχει να επιδείξει…

Μία νέα απώλεια όμως πολύ αργότερα θα τον καταρρακώσει. Ηταν ο θάνατος του αδελφού του. Ο ίδιος σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως οι δύο αυτές απώλειες, ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του. «Αν ζήσεις δύο θανάτους που σου τραντάζουν το μυαλό, αναθεωρείς τη φιλοσοφία σου… Η ζωή είναι τοκογλύφος. Σου δίνει κάτι, αλλά σου παίρνει κάτι άλλο».

Μάλιστα, πέρυσι, σε συνέντευξη στην «Εφ.Συν.» ο Λ. Μαχαιρίτσας είχε δηλώσει πως: «Ζούμε μια απόλυτη μοναξιά μέσα σε εκατομμύρια άλλους… Η ζωή δεν σου δίνει τίποτα απλόχερα. Στα δίνει κι από δίπλα στα παίρνει. Αυτά που μου δίνονταν στη δουλειά συνέβαιναν συγχρόνως με προσωπικές τραγωδίες. Πράγματα που δεν μου αρέσει να κοινοποιώ. Πέρασα ένα λούκι ανεβαίνοντας ιλιγγιωδώς, όταν έφτασα να κάνω τον «Γάτο» -μ’ ένα διάλειμμα ίσως το «Παράθυρα που κούρασε η θέα» γιατί ήταν πολύ μαύρος δίσκος, τον έγραψα όταν είχε σκοτωθεί ο αδερφός μου- που έκανα όλο επιτυχίες».

Η κηδεία του

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δυστυχώς έφυγε νωρίς, όπως ο πατέρας του και ο αδελφός του. Η κηδεία του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας, θα γίνει την Τετάρτη στις 15:30 στο Κοιμητήριο Ζωγράφου η κηδεία του.

Η οικογένεια παρακαλεί αντί στεφάνων, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση «Μαζί για το παιδί».

Πηγή: life-events.gr